• 瀏覽: 4,245
  • 回覆: 77
+6
咸魚青菜各有所愛 但唔係煲大佢地

根本係一班甴頭甴腦嘅戇鳩仔!

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-5-14 01:12 PM 發表

你講嘅係人?
當然係人啦,唔好咁背啦!

MK boy 

完全不知呢班係咩人,亦冇興趣知

樹大招風了

Mk大把

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-5-14 01:10 PM 發表

香港歌97後只有垃圾!
都唔係97後啦,90年代之後就已經無乜歌係好聽啦。
反而現在翻唱嘅啲7、80年代舊歌,仲有共鳴過現代嘅歌。就好似現在TVB嗰個星夢傳奇唱嘅歌,老老實實,我間中聽咗幾個唱嘅都唔知佢唱緊乜嘢,連歌詞內容都好難聽得清楚,好多時我都只係聽到啲怪聲多過正常歌詞。
其實係咪就係啲歌手問題呢?我反而唔係咁認為,因為我根本唔知啲歌手是否有真材實料。原因好簡單,就係今天嘅歌曲實在太爛了,來來去去都係嗰啲差不多嘅音樂,差不多嘅旋律,差不多嘅歌詞,差不多嘅音響,俾我嘅感覺就係完全聽唔清楚歌手在唱乜嘢。歌曲單調無新意,亦不能發揮到令人有一種投入感,更難有所共鳴。
以前嘅歌曲無論在音樂種類,歌曲內容與及歌詞嘅內涵都係多姿多彩嘅。有啲係壯志激昂,有啲係勵志嘅,有啲係講述愛情嘅,有啲就係民歌式等等,各種各樣都有。而且歌曲旋律、歌詞都好有感覺,所以即使歌手唔係一定唱得好好,但亦唔會影響歌曲嘅流行。最佳例子就係當年嘅汪明荃啦,大家都知佢唱歌都唔係好好,但佢嘅歌好多都相當流行。主要原因就係佢唱嘅歌無論在歌曲歌詞上都係十分好,自己攞嚟唱都絕對有feel囉。
所以,你話呢班人係咪真係有料我就完全唔知,因為基本上就係現在嘅歌曲都毫無吸引力,而且聽佢地唱歌我完全都聽唔到實際嘅歌詞,呢啲就已經係一種敗筆囉。或者啲人都知道啲歌詞廢掛,所以每次唱呢啲歌都係得啲音樂最響亮,啲人唱成點其實真係好難知道。

玻璃朱攪到成班鏡粉嘅玻璃心出哂嚟

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-5-14 01:04 PM 發表
蜀中無大將,MIRROR 當天皇!香港娛樂圈都悶咗咁耐,係時候抄 d 嘢係香港玩下!
所以呢,唔睇MIRROR,都可以睇 ERROR,反正都係 ROR,咪當係劉華囉!
ERROR  為香港娛樂圈注入活力

好扮唔扮,扮泡菜仔!正垃圾

香港樂壇已死

扮韓星,似搞基(執番梘)

日本個D睇得比較舒服

引用:
原帖由 mib04 於 2021-5-14 12:23 PM 發表
我知道MIRROR,而我不知道玻璃朱是誰
mirror喎, 我屋企有幾塊...

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2021-5-14 01:36 PM 發表
係旺角搵幾條MK仔就係明星??
MK都好過依班好多囉
至少似返個男人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]