• 瀏覽: 22,319
  • 回覆: 273
+5
口就話支持,我就不過繼續買中國貨,你就食c

美國會同澳洲講,會用會員特價賣啲紅酒龍蝦比澳洲人享用,唔駛咁貴買自己啲特産食😂

美國買澳洲貨啦。

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-5-14 10:16 AM 發表
老死不相往來叫脅迫,佢係咪黐撚綫架?
我比某中學同學拳打腳踢,拳拳到肉,被打到口腫面腫,所以我同佢絕交......咁叫脅迫......美國佬思維邏輯真有趣!!!

貿易往來在商言商 你情我願如何經濟脅迫🤔

引用:
原帖由 mlf707a 於 2021-5-14 11:15 AM 發表

我比某中學同學拳打腳踢,拳拳到肉,被打到口腫面腫,所以我同佢絕交......咁叫脅迫......美國佬思維邏輯真有趣!!!
我被小明打,連同小明絕交嘅權利都唔俾......黑社會原來可以黑成咁。。。。。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-14 10:16 AM 發表
10億人對70億人之戦🙈😒蘇聯試過被封鎖所有供應,股市企布值跌剩1成不到~都冇人要
之後散咗🥲
我想知乜野叫做【企布】?
笑你無知你一定嬲,
笑你望九你一定嬲。
決定唔笑你又如何?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-14 10:16 AM 發表
10億人對70億人之戦🙈😒蘇聯試過被封鎖所有供應,股市企布值跌剩1成不到~都冇人要
之後散咗🥲
最慘幾十億人鍾意買10億人嘅貨物

意思美國會買煤,紅酒,龍蝦,木材。。。。

假林肯同澳洲話畀個膽你
反正亞洲無人敢同中國開拖
澳洲喺中國制裁下,已是窮途末路
美澳兩個國家都係囚犯後代,同犯三分親,前途似咁,自然聽得入耳
袋鼠頭腦簡單,美國刻意推動澳洲攪攪震,甚至希望見到啲軍事動作
因為美國輸得起尼個孤島"盟國",除咗多少軍事上地理原因,輸去影響近乎零
假林肯只希望澳洲攪事可以分散中國注意力,制造事件抹黑中國,而單就由澳洲埋
不過中國會啋你都儍,經濟只要再進一步封鎖,再將原來嘅澳洲單,攞去"收買"其他供應國
結果係澳洲只會進一步長時間衰退,而中國就多了"態度中立"朋友,美國國際聲音便更弱
到時美國都未嗌完疫苗政治,又要改嗌話中國對澳洲進行"經濟滅絕"

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-5-14 09:41 AM 發表
布林肯︰不會讓澳洲獨自應對中國經濟脅迫美國國務卿布林肯與到訪的澳洲外長佩恩會晤,強調不會讓澳洲獨自應對中國的經濟脅迫,

https://stream.881903.com/public/ad31d94b10e59a7e585a925c0dfc041d/2021/05/67ed60cc2dae3f51133bf09efbc6db41.jpg

哦! 原來發動瘋狂貿易戰, 指令大麻杜綁架太子女呢D  ...
制裁?脅迫?貿易戰?
老尾對世界做足了功課,問誰頂得住?

窮鬼欠人咁多錢,又印假銀紙,仲發窮惡

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-5-14 11:01 AM 發表

新西蘭最醒目
簽咗貿易先只出兩聲話嚴重關注

布含撚最叻係鳩噏!

引用:
原帖由 leshui 於 2021-5-14 10:25 AM 發表
老美已技窮
遲早要還

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]