• 瀏覽: 1,130
  • 回覆: 10
本港今日新增3宗確診個案,其中一名43歲男病人(個案編號:11817)由法國返港,他被驗出帶有在印度肆虐的新變種病毒株L452R。

印度病毒株終於來到香港了,而且不是來自印度而是法國,證明單單禁制印度的人來港,並非萬全之策。

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 港-驗出帶印度肆虐L452R變種病毒株

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-5-14 02:44 發表
本港今日新增3宗確診個案,其中一名43歲男病人(個案編號:11817)由法國返港,他被驗出帶有在印度肆虐的新變種病毒株L452R。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/b5770387e5843c24bdaacad0c5b50bf5/stheadline/inewsmedia/20210513/_2021051322433933426.jpg
絕對同意!

連法國都出事!

印度病毒, 揚威國際.

引用:
原帖由 dontbitconned 於 2021-5-14 08:17 AM 發表

絕對同意!

連法國都出事!
證明天竺危害人類文明安全和永續!!

「他於5月6日前往法國,並於5月9日返回香港」

來回一次咁快嘅??法國無隔離架咩

引用:
原帖由 tony.hk 於 2021-5-14 09:39 AM 發表
「他於5月6日前往法國,並於5月9日返回香港」

來回一次咁快嘅??法國無隔離架咩
班民主美西國已經放棄晒抗疫啦....
唯有靠打疫苗.中左就算病,死既機會率都大幅降低..
內地近一個月,已經可以達到每月打1.5億劑..
基本上北上廣深等大城市,7月尾已經去到7成人口打齊...
香港人唔打,就一定中晒西方和印度各國既病毒...

響機場食咗咖哩都出事😂

相信唔止法國,其他歐洲國家都已經有印肺傳入

成日話「封關」,唔通要封到自己變孤島咩,封到貨物都唔入口先啱?貨物都可以帶菌架

其實把好關仲好啦

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-5-14 08:41 PM 發表
相信唔止法國,其他歐洲國家都已經有印肺傳入
已傳了給四十多個國家了。

引用:
原帖由 dontbitconned 於 2021-5-14 08:17 AM 發表

絕對同意!

連法國都出事!
全球爆發

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]