• 瀏覽: 4,868
  • 回覆: 39
+10
提示: 違規內容已被屏蔽
, 支持 cy

相信洞房日報 很快會寫臭個建議😆😆

下個特首,佢吾怕制裁

等睇習大大出聲打沉佢

CV返來,香港死得。

其實side L 氣啦咁多年都係PAT屎咁攪條毛咩。。最主要思維不變全部英國佬訓練出黎
覓乜Q地丫而家大把人hold住幾件貨。。打殘佢啦每人只可自住一層公司唔比hold貨
呢D要冇英人既血先做到
等呀爺

都啱,政府一直無心,其實,只要落實空置稅,並且下令手持超過一間屋家庭,如非租出,要交稅,咁就公平D,等持貨觀望者因為要交額外稅吾持樓,香港樓房有望止升

我反對
一開咗個頭就陸續有來制止唔到

引用:
原帖由 win888 於 2021-5-14 12:37 PM 發表
都啱,政府一直無心,其實,只要落實空置稅,並且下令手持超過一間屋家庭,如非租出,要交稅,咁就公平D,等持貨觀望者因為要交額外稅吾持樓,香港樓房有望止升
住房同寫字樓在香港其實根本就已經過量供應,只係囤積在一小部分人手上嚟壟斷價格,政府只要肯用政策去逼囤房者沽售,就已經可以量升價跌,政府只不過係不敢和不願意‘傷害’大業主嘅利益

附件

差估署《香港物業報告2021》.png(234.5 KB)

房屋統計數字2020

2百8十幾萬個單位,得2百6十萬個家庭,仲有廿幾萬個單位去咗邊度...

附件

1.png(153.88 KB)

2.png(206.71 KB)

梁振英近期動作頻頻
肯定係為參選下屆特首
做好準備 ...   

都仲未計果D一個單位住幾個甚至十幾個家庭嘅劏房呢,家庭就計咗幾個十幾個,但單位就一個

主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]