• 瀏覽: 4,073
  • 回覆: 14
在台灣,位於高雄市的興達電廠今日(周四,13日)14時37分因事故全廠停機,導致系統供電能力不足,自下午3時開始執行緊急分區輪流停電。台北、高雄、嘉義等地都陸續出現狀況。台灣經濟部證實,617萬戶受分

騙子島真系好好笑 

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2956554/【台灣大停電】高雄電廠出事  全台罕見廣泛分區停電(多圖)(不斷更新)?mtc=30003

鬼島發展過既地方只有 1/10000 叫做現代化小小,其他都係頹垣敗瓦

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-5-13 07:53 PM 發表
鬼島發展過既地方只有 1/10000 叫做現代化小小,其他都係頹垣敗瓦
移民去真係傻仔

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-5-13 07:55 PM 發表

移民去真係傻仔
整個鬼島頹垣敗瓦,地震頻頻,醜陋極權無心興建,原始部落民不聊生  

人地政權喺度懲罰市民啫,無事既

唔系中國咁勁,嚇到台仔膽戰心驚,就唔會影響工作。搞到發電廠故障。肯定系中國錯

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-13 07:59 PM 發表
唔系中國咁勁,嚇到台仔膽戰心驚,就唔會影響工作。搞到發電廠故障。肯定系中國錯
台仔只怕冇電打機,打機係島民主要生存意義

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-5-13 07:58 PM 發表

整個鬼島頹垣敗瓦,地震頻頻,醜陋極權無心興建,原始部落民不聊生  
上個月單撞火車

菜隂門腫桶話,黑夜用菠蘿塞陰,保證有水,呆灣就無使限水

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-5-13 08:06 PM 發表

上個月單撞火車
島民政治上腦,生離死別不算什麼,小燈泡老母都借女之死從政

曱甴仲唔快啲去台灣

引用:
原帖由 sindwendy 於 2021-5-13 07:56 PM 發表
我知我知!! 又係中國錯既
只要綠魔黨敢講出口
班傻門西都信到十足

根本就9up4

1個區出問題會成個呆灣分區停

用愛發電咪得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]