• 瀏覽: 4,864
  • 回覆: 31
社評:抹黑新疆,盜用聯合國名義也難撐場
https://opinion.huanqiu.com/article/436SJHq45vJ

美國、英國、德國星期三在聯合國共同主持了有關新疆人權的視頻會議,又一次導致了滑稽的場景:美國這個近年來在全球殺害穆斯林最多的國家拽上一些盟友聲稱保護新疆穆斯林的人權,而作為聯合國成員的廣大伊斯蘭國家基本沒有響應,只有長期不時有干涉新疆動作的土耳其在有的報道中被提及。參會的國家一共20個左右,遠低于美國的盟友總數,更重要的是,聯合國人權高專也沒有現身。

美國死咬唔放都冇用,全世界都睇得清楚美國陰險目的
只有20忠犬為美國撐面子,160聯合國會員選擇杯葛

過多10年應該可以去請美國妹食臘腸

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-13 17:11 發表
社評:抹黑新疆,盜用聯合國名義也難撐場
https://opinion.huanqiu.com/article/436SJHq45vJ

美國、英國、德國星期三在聯合國共同主持了有關新疆人權的視頻會議,又一次導致了滑稽的場景:美國這個近年來在全球殺害穆斯林最多的國家拽上一些盟友聲稱保護新疆穆斯林的人權,而作為聯合國成員的廣大伊斯蘭國家基本沒有響應,只有長期不時有干涉新疆動作的土耳其在有的報道 ...
標題不對

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2021-5-13 05:25 PM 發表

標題不對
哪不對?  

只要唔係白痴,都睇到美國真正目的,巴勒斯坦夠係伊斯蘭教徒,但俾以色列種族滅絕緊,美國有出到聲﹗唯一聲音係支持以色列話以色列有自衛權力,我吡!壓性性武器同裝備叫自衛?

同係伊斯蘭教徒,美國不知幾咁關心新疆人。

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2021-5-13 05:25 PM 發表

標題不對
標題的確不對
有心定無意

引用:
原帖由 happy_gunner 於 2021-5-13 08:35 PM 發表

標題的確不對
有心定無意
睇唔明標題有乜問題呢?  

引用:
原帖由 全職炒手 於 2021-5-13 05:49 PM 發表
只要唔係白痴,都睇到美國真正目的,巴勒斯坦夠係伊斯蘭教徒,但俾以色列種族滅絕緊,美國有出到聲﹗唯一聲音係支持以色列話以色列有自衛權力,我吡!壓性性武器同裝備叫自衛?

同係伊斯蘭教徒,美國不知幾咁關心新疆人。
美國的對照組是中國,隔了一整個歐亞大陸都要替巴勒斯坦的伊斯蘭徒出頭,在聯合國提案讓巴國成為正式會員國家,又怎會種族滅絕自己國土上新彊的伊斯蘭徒呢?

引用:

標題不對
美國唔係強國?

引用:

標題不對
標題並無任何不對
認為標題不對的
應該諗下自己係唔係強裝持平
但心裏早有一個取向(明顯或潛在)

引用:
原帖由 wsp 於 2021-5-14 08:22 AM 發表

標題並無任何不對
認為標題不對的
應該諗下自己係唔係強裝持平
但心裏早有一個取向(明顯或潛在)
冇錯
大把黃屍一見到發生負面事件的新聞的標題,便第一時間諗到,一定是發生在中國.

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-13 05:39 PM 發表

哪不對?  
因為有人將強國等同了中國

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-5-14 09:36 AM 發表
唔慘!反正牆國已經稱霸世界,全世界其他國加埋,都不夠牆國強大!
全能神人玉皇習帝陛下好快會一統全世界,跟住太陽系,然後銀河系!壽與天齊,仙福永享!
你玻璃心都冇用,今次證明美國將全世界都當成白痴,但其實大家都看得清楚

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-5-14 09:59 AM 發表

因為有人將強國等同了中國
一個處於分裂的國家,怎能說是強國呢?

祖國統一是新時代中華民族偉大復興的必然要求--理論-人民網

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]