• 瀏覽: 34,866
  • 回覆: 384
  • 追帖: 1
+5
疫情襲港一年,多次的限聚令及堂食令下,遊客區的傳統零售的確大受影響。旺角亞皆老街近先達廣場附近地舖,多年以來以出售電子產品、潮流服飾為主,

睇吓幾時銅鑼灣、中環都開到成街$30兩餸飯。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/624240/旺角鬧市800米增4間30元兩餸飯舖頭-老闆-我情願經濟好無得做

疫情咁攪法,  d人仲邊有錢飲珍珠奶茶  .... 即刻 變陣轉做兩餸飯 醒呀

疫情拖累下達到了欖炒效果,曱甴最開心

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-5-13 03:52 PM 發表
疫情咁攪法,  d人仲邊有錢飲珍珠奶茶  .... 即刻 變陣轉做兩餸飯 醒呀
珍珠奶茶
唔敢飲

「一盒兩餸飯成本約13元」

咁好賺?

反墣歸真
未嘗不是好事

人其實簡車就是美

每星期出開旺角一定會幫襯呢間, 三十五蚊淨兩餸, 大大盒, 唔使自已整, 好味又方便

引用:
原帖由 tony.hk 於 2021-5-13 03:55 PM 發表
「一盒兩餸飯成本約13元」

咁好賺?
如果黃店 ....  黑心凰梨咕嚕尾角豬肉 配以 阿B泰不知成份醬汁  ..... 7蚊就得添

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-5-13 03:57 PM 發表
每星期出開旺角一定會幫襯呢間, 三十五蚊淨兩餸, 大大盒, 唔使自已整, 好味又方便
我就盡量都唔會幫襯!好老實一定唔方健康!

引用:
原帖由 onnam 於 2021-5-13 03:47 PM 發表
疫情襲港一年,多次的限聚令及堂食令下,遊客區的傳統零售的確大受影響。旺角亞皆老街近先達廣場附近地舖,多年以來以出售電子產品、潮流服飾為主,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210512/469281169108635648961785.jpeg/BKmK4vC4R_iFCmSjpXlAnM5alPjyrXFj4Uc7ZeFHO2U

睇吓幾時銅 ...
香港人話要攬炒嘛,願望成真都仲要鬧?
有冇搞撚錯啊,左右不是人啊

引用:
原帖由 wskwan 於 2021-5-13 16:02 發表

香港人話要攬炒嘛,願望成真都仲要鬧?
有冇搞撚錯啊,左右不是人啊
香港人冇錢食飯都要買貴樓。

好過食二手飯

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-5-13 16:04 發表
好過食二手飯
就快會兩個人夾份買一盒。

$30好平咩?
 上海街見有賣$28
再行過少少$25都有

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]