• 瀏覽: 26,436
  • 回覆: 351
+17
引用:
原帖由 小魔怪 於 2021-5-13 12:43 發表

黑暴前政府怕攪出大頭佛會投鼠忌器,而家都反哂枱,少咗個疑慮喇
林鄭只要嘈佢幾句就跪,例子太多了

引用:
原帖由 男E 於 2021-5-13 12:20 PM 發表
全國政協副主席、前特首梁振英今早在facebook發文,重提郊野公園建屋,建議港府動用千分之二的郊野公園土地,在大欖郊野公園的邊陲土地興建3萬個居屋單位,落成後每呎售6000元。

梁振英在帖文中提到,2017年1月,他在行政長官任內最後的一份《施政報告》提出「應思考利用郊野公園內小量生態價值不高、公眾享用價值較低、位於邊陲地帶的土地作公營房屋、非牟利的老人院等非地產用途」,隨後他邀請房協進行 ...
儍強式香港政府咁官僚邊有作為
算吧啦

引用:
原帖由 男E 於 2021-5-13 12:20 PM 發表
全國政協副主席、前特首梁振英今早在facebook發文,重提郊野公園建屋,建議港府動用千分之二的郊野公園土地,在大欖郊野公園的邊陲土地興建3萬個居屋單位,落成後每呎售6000元。

梁振英在帖文中提到,2017年1月,他在行政長官任內最後的一份《施政報告》提出「應思考利用郊野公園內小量生態價值不高、公眾享用價值較低、位於邊陲地帶的土地作公營房屋、非牟利的老人院等非地產用途」,隨後他邀請房協進行 ...

不在其位出來奪其職?
在位時唔為民著想,只搞政治刷黨鞋!做唔落去現在就大叫政府搞建設?
林凸首會話,我做野洗你教?

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2021-5-13 12:25 PM 發表
支持CY哥重出江湖, 再任特首
有機。

引用:

起20萬樓差不多

支持CY重出江湖!!!

啲環保L又出嚟講,又要種菜,又有勞氏小樹蛙出沒,唔可以起樓只可以種草,,,

引用:
原帖由 good103 於 2021-5-13 01:04 PM 發表
不在其位出來奪其職?
在位時唔為民著想,只搞政治刷黨鞋!做唔落去現在就大叫政府搞建設?
林凸首會話,我做野洗你教?
食咗忽得? 可以將說話倒轉來講?

引用:
原帖由 tony.hk 於 2021-5-13 12:38 PM 發表
唔使啦!有二百萬人移民嘛!
D曱甴有西能力走,奶完英佬菊花,味仲留係度

D曱甴咁多新移民,冰有bno走

支持cY

香港係需要出租公屋,不是綠置居不是居屋更不是私樓

支持CY重出江湖。

3萬個x4人=12萬
起碼30萬個先舒緩到120萬人

如果要賣要用原價賣番畀政府,根本就係埋下計時炸彈,到時3萬戶齊反政府要求可以市價自由買賣。
強積金就係好例子,當初成立講明顧主供款係用嚟對沖,防止顧主結業走佬,而家政府被迫到要打到昨日的我。

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-5-13 01:03 PM 發表

呢條仆街仔,同胡生挽鞋嘅資格都無,夠膽窒鳩胡生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]