• 瀏覽: 4,225
  • 回覆: 73
引用:
原帖由 Vin.Diesel 於 2021-5-13 11:15 AM 發表

肺呢?肺冇出過事, 肺都好重要, 肝?冇出過事, 肝都好重要
肺同肝唔會令人瘁死,會令人慢慢衰竭而死,肺同肝出事會有明顯病徵,病人會救醫,唔會瘁死!

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-13 11:35 AM 發表

科興寫到明大肚不適合接種。
伏必太就只係叫你自己徵詢 醫生意見
今次大陸疫苗政策係好穩陣好保守,
之前 60歲以上建議打針,
近日先慢慢開放...
都引起一大堆疫苗安全疑問...

但其實, 大陸都今日都未批任何一隻 mRNA 疫苗,
香港居然無任何醫生對 mRNA 疫苗提出安全質疑...
呢隻復必泰就真係伏必大....

https://www.163.com/dy/article/G7T3276M05372QIO.html

伏必中又死一件。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-5-13 10:37 AM 發表
完全無提孕婦打邊隻,睇黎係復必泰
報紙佬一唔開名的疫苗就肯定係復必泰, 想人聯想入科興數
另外, 科興藥廠已講明孕婦是不適宜接種的群組之一

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-5-13 11:45 AM 發表

肺同肝唔會令人瘁死,會令人慢慢衰竭而死,肺同肝出事會有明顯病徵,病人會救醫,唔會瘁死!
個肺腫哂, 氣管塞左,抖唔到氣,asphyxiation, 即死

如果係打科興既就大大隻字話"打咗科興",否則就只係話打疫苗...

另外好奇一問,乜復必泰大陸有份研發架咩復星唔係只負責運送方面架咩..."由內地及德國藥廠研發的復必泰疫苗"

引用:
原帖由 pockycat 於 2021-5-13 12:01 PM 發表
如果係打科興既就大大隻字話"打咗科興",否則就只係話打疫苗...

另外好奇一問,乜復必泰大陸有份研發架咩復星唔係只負責運送方面架咩..."由內地及德國藥廠研發的復必泰疫苗"
內地只係代理..而家都被逼做了研發
哈哈...好好笑

引用:
原帖由 MeoMeo88 於 2021-5-13 12:01 PM 發表

哈哈...好好笑
有衰野出事就咁講囉

引用:
原帖由 MeoMeo88 於 2021-5-13 12:01 PM 發表

哈哈...好好笑
遲D改內地生產一定日日大大力報導

引用:
原帖由 Vin.Diesel 於 2021-5-13 12:00 PM 發表

個肺腫哂, 氣管塞左,抖唔到氣,asphyxiation, 即死
個肺唔會冇任何先兆就突然腫晒,除非強烈敏感反應!或吸入毒氣

肺/肝有事都係發炎!或癌!

引用:
原帖由 港人共敵777 於 2021-5-13 11:08 AM 發表

大陸人百毒不侵
問過印度人未?

引用:
原帖由 曲明 於 2021-5-13 11:09 AM 發表

就算出數據,你都唔會信啦,係唔係?
唔係西人出嘅數據,黃撚係唔會睇

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-5-13 12:12 PM 發表

個肺唔會冇任何先兆就突然腫晒,除非強烈敏感反應!或吸入毒氣

肺/肝有事都係發炎!或癌!
打左針可以突然腫哂架個肺,或氣管……就係冇囉。
總之,而家咁啱出事嘅多數係心臟/心血管/腦血管,血栓塞等等係事實啦

孕婦不應接種疫苗,看來風險很大。

外國報告話孕婦打左連嬰兒都有抗體, 所以唔少人去打喎

😀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]