• 瀏覽: 15,532
  • 回覆: 139
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 marco1628228 於 2021-5-13 04:55 PM 發表

感覺好似係有任務在身咁做法。
係人都睇到方向發哂顛

引用:
原帖由 呼吸也會肥的人 於 2021-5-13 01:30 PM 發表
最想打國藥,可惜只比愛國人士打如澳門和人大常委。
metoo!

科興有料到

上咗鬼佬主導嘅國際醫學期刊(NEJM, Lancet, Nature等)未啊?未就收撚皮啦!香港班西醫只信鬼話。唔信真話㗎!
我讀書時已知: Evidence based medicine(EBM)根本就係班垃圾無能學者用統計學去取締傳統以科學及病理學為根本的科研醫學。不求甚解,只求數據。現在仲唔仆街?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-13 11:45 AM 發表
中國疫苗當然掂,但我都唔明有人咁儍去打輝瑞,更儍的就去打阿斯利康!
以前有個大陸歌手叫崔健,以紅布蒙眼唱歌諷刺盲目中共洗腦,如今香港黃色群組也被黃布蒙眼,偏信情度有如邪教

講緊已接種科興疫苗  可以100%預防因受感染新冠而病重至死!

復必泰 就保你唔到啦!!   
無睇新聞咩??   

【Now新聞台】印度新型冠狀病毒確診突破2000萬宗,單日新增35萬7千多宗,再多3400多人死亡。一名美國籍印度裔傳染病學專家在當地確診死亡,據報他已經接種兩劑輝瑞藥廠疫苗。
在印度南部的班加羅爾,臨時火葬場繼續在戶外以柴火火化新型冠狀病毒死者,火葬場外停泊一列救護車。
印度確診宗數周二突破2000萬,死亡人數超過22萬,美國醫學界消息指,美國印度裔傳染病學專家卡皮拉在印度感染變種病毒株死亡,報道指他返回北方邦照顧岳父,出發前已經接種兩劑輝瑞藥廠的疫苗,引起醫學界關注,而他生前曾研究利用抗體治療新冠確診者。

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2021-5-13 11:51 AM 發表
依D新聞誤導及無用! 香港50萬人打左科興都有少數死亡個案! 有香港50萬人數據吾參考,而參考印尼2.5萬人個案! 這就是無知!
講緊已接種科興疫苗  可以100%預防因受感染新冠而病重至死!

復必泰 就保你唔到啦!!   
無睇新聞咩??   

【Now新聞台】印度新型冠狀病毒確診突破2000萬宗,單日新增35萬7千多宗,再多3400多人死亡。一名美國籍印度裔傳染病學專家在當地確診死亡,據報他已經接種兩劑輝瑞藥廠疫苗。
在印度南部的班加羅爾,臨時火葬場繼續在戶外以柴火火化新型冠狀病毒死者,火葬場外停泊一列救護車。
印度確診宗數周二突破2000萬,死亡人數超過22萬,美國醫學界消息指,美國印度裔傳染病學專家卡皮拉在印度感染變種病毒株死亡,報道指他返回北方邦照顧岳父,出發前已經接種兩劑輝瑞藥廠的疫苗,引起醫學界關注,而他生前曾研究利用抗體治療新冠確診者。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-13 11:45 AM 發表
中國疫苗當然掂,但我都唔明有人咁儍去打輝瑞,更儍的就去打阿斯利康!
黃屍想死就比佢死啦

有得揀一定係揀科興
無得揀都唔會打血豆腐AZ

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-5-13 01:03 AM 發表
美國彭博社報道,中國科興生物技的新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫苗於印尼有效保護醫護人員免受感染。報道形容,數據表明科興疫苗較臨床實驗階段

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210501/464996048612364288054198.jpeg/HiGCu1gF8zIuVrTvX8jjhVJ-CPHdmGwuuBPQlbgT0JU?v=w1280r16_9
印度唔用中國疫苗,剛才新聞話已打針醫護65%中左美國肺炎

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2021-5-13 10:01 AM 發表
同第一個發表報告的巴西一樣,防治死亡達100%,同樣以醫護做研究不過巴西只得50%,作為南美疫情最嚴重的國家接觸咁多病人都係預計之內...相比疫情較輕的印尼保護率有9成就有點意外
巴西人接種科興唔算高,當中仲夾雜埋阿斯利康,其實巴西的疫苗接種安排,總覺古古怪怪,又成日俾總統那幫人攪攪震。。。

我自己就打咗兩針科興2O幾日,我每針打完都好想瞓覺我就瞓咗兩日,而且感覺心跳會比正常快左但係可接受範圍。

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2021-5-13 11:51 AM 發表
依D新聞誤導及無用! 香港50萬人打左科興都有少數死亡個案! 有香港50萬人數據吾參考,而參考印尼2.5萬人個案! 這就是無知!
無知的是你,全港打科興死嘅有邊個證實同科興有直接關係?死於新冠及其併發症的又有邊單係之前接種科興?答我吧你個反共反上腦嘅傻佬!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]