• 瀏覽: 1,556
  • 回覆: 12
+3
泛民狗
所做嘅一切
全部都係做戲
唱衰香港政府
目的只有一個攬炒香港

文匯網訊】(大公報記者 段遠峰)反對派「戲子」再度現身。疫情稍緩之際,黑暴再現,反對派故伎重施,於母親節當日在旺角再度派出「戲子」扮「悲情媽媽」,與民主黨許智峯聯袂演出。該名自稱李太的女子聲稱,帶12歲的女兒及14歲的姨甥女上街食宵夜,結果女兒和姨甥女被捕,企圖再度製造「悲情」戲碼,藉機誣衊警方執法。但有眼利網民發現,這位「李太」疑似是今年大年初一旺角暴亂時,一名自稱食材遭催淚彈污染的「小販檔主」。
網上近日熱傳一段影片,5月10日母親節當晚,逾50人因涉嫌在旺角非法集結,被警方扣留進行調查。一名面戴黑色口罩、身穿黑衣、頭帶一頂黑色鴨舌帽的女子,在警方封鎖線外大叫大喊,自稱其12歲女兒及14歲姨甥女被捕,又向傳媒鏡頭大叫:「媽咪睇到你啊!媽咪喺度啊,唔使驚!」

http://news.wenweipo.com/2020/05/18/IN2005180009.htm

附件

liangmeiling_fc3e9cf4c7739729b8810b0bf8716617.jpg(86.57 KB)

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-5-12 10:52 AM 發表
泛民狗
所做嘅一切
全部都係做戲
唱衰香港政府
目的只有一個攬炒香港

文匯網訊】(大公報記者 段遠峰)反對派「戲子」再度現身。疫情稍緩之際 ...
呢啲咁嘅曲街演員 為咗黑錢 抹黑+煽動仇警

附件

Screen Shot 2021-05-12 at 10.57.47 AM.png(1.12 MB)

Screen Shot 2021-05-12 at 10.57.47 AM.png

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-5-12 10:59 AM 發表

造假文宣 =即時嘅功效
穿崩咗 以後冇人信

反對派借戲子造謠煽暴
由去年六月黑暴至今,不難發現反對派議員經常利用「戲子」扮作家長,在暴亂現場聲稱要要求警方釋放被困子女,或是所謂的街坊。《大公報》曾揭發「風雲戰士」趙寶琴在「7.21元朗事件」後扮演「找不到兒子的媽媽」,在傳媒鏡頭前大吐苦水稱「打唔到999」,事後被踢爆為製造悲情戲碼。另外,現時為大埔區議員的陳振哲,過去被爆在暴亂時利用傳媒鏡頭博出位,在「8.13機場暴亂」中阻擋警察執法。

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-5-12 11:03 AM 發表

造假文宣 =即時嘅功效
穿崩咗 以後冇人信

反對派借戲子造謠煽暴
由去年六月黑暴至今,不難發現反對派議員經常利用「戲子」扮作家長,在暴亂現場聲稱要要求警方釋放被困子女,或是所謂的街坊。《大公報》曾揭發「風雲戰士」趙寶琴在「7 ...
無惡不作 泛民狗 製造虛假.......

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-5-12 10:52 AM 發表
泛民狗
所做嘅一切
全部都係做戲
唱衰香港政府
目的只有一個攬炒香港

文匯網訊】(大公報記者 段遠峰)反對派「戲子」再度現身。疫情稍緩之際 ...
呢隻賊仔峯真係抵俾一哥.....

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 12-5-2021 10:59 AM 發表

犯民狗呢d咁嘅垃圾戲子,為咗收黑錢乜都肯做

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-5-12 04:00 PM 發表

犯民狗呢d咁嘅垃圾戲子,為咗收黑錢乜都肯做
犯民狗隻隻戲子都咁柒,
扮到黃晒仲死嚟!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-5-12 09:35 PM 發表

犯民狗隻隻戲子都咁柒,
扮到黃晒仲死嚟!
虛假文宣 最終畀人篤爆

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-5-12 11:10 PM 發表

虛假文宣 最終畀人篤爆
許智峯 呢啲咁嘅賊匪

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-5-12 11:10 PM 發表

虛假文宣 最終畀人篤爆
看到嗎多合一曱甴假文宣狗...

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 12-5-2021 11:10 PM 發表

虛假文宣 最終畀人篤爆
曱甴文宣戲子狗扮鬼扮馬抹黑呃人
來來去去嗰幾招易乜易穿崩

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-5-13 05:23 PM 發表

曱甴文宣戲子狗扮鬼扮馬抹黑呃人
來來去去嗰幾招易乜易穿崩
戲子丶影子熟口熟面,
睇到人唔笑狗都吠啦!

無頭無尾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]