• 瀏覽: 2,255
  • 回覆: 43
直接斷交

強烈要求澳洲回復學術自由,言論自由,宗教自由!

澳洲大學學費真係好貴,轉過去新西蘭(newzealand)既學費就平好多,
講真如果係讀普通大學,香港好多僱主都唔識分澳洲同新西蘭既學歷.........

中國之前對赴澳留學只係發出警告就令留學人數由26萬降到17萬,如直接禁赴澳留學,袋鼠國每年至少少收500億港幣,第三大出口產業即刻收皮。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-5-12 08:58 AM 發表
孔子學院已不受歡迎.
因為儒家唔會禁人地發言權,西奴受不了。

阿Q精神。
五眼聯盟玩埋啲無聊嘢。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-5-12 08:58 AM 發表
孔子學院已不受歡迎.
如果孔子學院唔受當地展歡迎,就唔會有大學同佢簽約。
澳洲使乜出動國家機器,強行將佢關閉。

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-5-12 07:50 AM 發表

佢白皮豬熊心壯誌  就等於黑社會跟大佬 個大佬好把炮, 只會我欺負你啲人唔可以欺負我
白皮豬而家就係咁樣嘅心態
熊心葬志

今期到袋鼠國閉關自守

引用:
孔子學院已不受歡迎.
新聞話共產黨在民主國家國利用孔子學院宣揚共產主義&窩藏間諜

小心澳洲大學嘅學歷不被中國承認!

袋鼠森順便審查吓要唔要同中國斷交

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-5-12 11:09 AM 發表
中國之前對赴澳留學只係發出警告就令留學人數由26萬降到17萬,如直接禁赴澳留學,袋鼠國每年至少少收500億港幣,第三大出口產業即刻收皮。
留學生去到,買屋租屋,買車,刺激經濟,邊會斷交

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-5-12 01:07 PM 發表

共產主義都係政制嘅一種方式,又唔要民主自由啦.仲有如果肯定係間諜,咁就拉佢囉.

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-5-12 01:07 PM 發表

只准一種價值觀和主義的民主自由!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]