• 瀏覽: 3,796
  • 回覆: 58
+2
賣去台灣呀嘛🤭~人家最近兩次大停電可能冇煤用呢!🤫

引用:
原帖由 cwmmike 於 2021-5-11 11:02 PM 發表
又話中國冇澳洲煤要停電既?
停咗啦,台省嘛

賣俾台灣 佢地唔夠愛發電

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-5-11 10:37 PM 發表
中澳關係日趨緊張,澳洲政府周一表示,如果中國繼續限制進口澳洲煤炭,澳洲煤炭生產商可能不得不開始減產,預計澳洲今年煤炭出口量大幅下降。

https://cdn.orangenews.hk/images/2020/12/21/705046fa298742f1af4c766eb0305a60.jpg

據報[林很]指有大量正句正名奧周總理係大6餓底,目的係引戰,好讓大6佔領奧洲大陸礦物,果然孫子兵法  ...
幾好,環保呀,中國唔駛比環保份子鬧。我支持中國唔買澳洲煤,中國繼續努力研發安全清潔能源

澳洲佬可能喺咁考慮的,減產喺好事,減產代表供應少了,自然供不應求,價格自然抬高。

全民食炭燒龍蝦同澳和牛, 煤炭要增產就真.

澳洲勿恢心,法輪波波話中國供電開五停二,已是窮途末路,好快要低頭

黃黑又講袋鼠優質煤,不愁買家嘅??

引用:
原帖由 cwmmike 於 2021-5-11 11:02 PM 發表
又話中國冇澳洲煤要停電既?
啱!係中國台灣省。

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-5-19 11:17 AM 發表
澳洲勿恢心,法輪波波話中國供電開五停二,已是窮途末路,好快要低頭
佢地講緊中國台灣省

有台灣

台灣缺電,賣哂俾佢地啦

乜澳洲唔係乜野都有替代市場咩,洗鬼減產咩。先排大陸停電反中友就話大陸無澳煤用之過。依家到台灣無電用啦,可以替代大陸買哂D煤啦。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-5-11 23:00 發表

其他地方賣肯定勁超中國啦
係咯,美國早前大大聲....嗌.....唔會讓澳洲......敗!
所以美國或者會高價買晒澳洲嘅....煤炭....龍蝦....紅酒....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]