• 瀏覽: 17,336
  • 回覆: 198
+5
民主國家wo

歐盟請解釋何謂自由民主?🤔🤔

扯貓尾俾拜登睇啫,唔係咁都睇唔出麻

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 11-5-2021 02:11 PM 發表
由於匈牙利反對,歐盟仍然未能就香港問題發布聲明指控北京打壓香港民主。德國外交部長馬斯(Heiko Maas)5月10日批評匈牙利的決定是「絕對不能理解」。匈牙利駐歐盟代表團發言人指,匈牙利對有關立場沒有改變

《政治報》網站報道,即使聲明用詞已經緩和,但仍然未得到匈牙利支持。歐盟外交政策決定必須得到所有成員國一致同意。

馬斯出席歐盟外交事務委員會會議後告訴記者:「這不是匈牙利第一次就中國 ...
我開始對言論自由呢四個字笑撚左,完全係逼人地去妥協你做法

咁咪重好,人地肯做爛頭卒令你地不能一致通過,明顯是下台階不用招至中國不滿.

Hungary 唔想Hungry

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-5-11 02:11 PM 發表
由於匈牙利反對,歐盟仍然未能就香港問題發布聲明指控北京打壓香港民主。德國外交部長馬斯(Heiko Maas)5月10日批評匈牙利的決定是「絕對不能理解」。匈牙利駐歐盟代表團發言人指,匈牙利對有關立場沒有改變

《政治報》網站報道,即使聲明用詞已經緩和,但仍然未得到匈牙利支持。歐盟外交政策決定必須得到所有成員國一致同意。

馬斯出席歐盟外交事務委員會會議後告訴記者:「這不是匈牙利第一次就中國 ...
香港有乜問題?我香港人有資格問嗎!

引用:
原帖由 manhong1128 於 2021-5-11 03:22 PM 發表

我開始對言論自由呢四個字笑撚左,完全係逼人地去妥協你做法
呢個先係言論自由既虛偽

德國話俾世人聽,盟國冇自由嘅咩?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-5-11 02:11 PM 發表

人哋匈牙利有好多嘢發展、唔係好似西方經濟倒退、完全做唔到嘢、要搵民主人權嚟充數、擋政續去話比選民聽自己唔係廢嘅

引用:

佢哋根本自己都係一言堂,民主喎多9魚,現在西方國家所做嘅嘢令我懷疑民主這東西根本是呃啲蠢人!

所以歐洲佬永遠都只可以寄人籬下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]