• 瀏覽: 652
  • 回覆: 11
防疫措施上月29日起放寬,為期兩周,港府今早(11日)宣布,本周四(13日)到期的社交距離措施會延長多兩周,內容不作改變...

可以恢復全面上課了,雖然只得半日,不過都係一件好事呀。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0511_00822_001.html

5月24日返工,要早 d 出門口

乜原來禁左課??

政府為了谷針,無所不用其極!寧可正常誘因呼籲打疫苗好過啦!依家搞到日日媽媽聲!

引用:
原帖由 48429876 於 2021-5-11 11:59 AM 發表
乜原來禁左課??
唔係日日返學囉

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-5-11 12:03 PM 發表
政府為了谷針,無所不用其極!寧可正常誘因呼籲打疫苗好過啦!依家搞到日日媽媽聲!
就係D人唔肯打先要谷,再唔打香港遲早變印度,經濟大衰退。

5.24起全港學生允回校上半天課真係遲來德政!

現在3份2返半日,6月考試都返半日,即係德政1-2星期

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-5-11 12:24 PM 發表

就係D人唔肯打先要谷,再唔打香港遲早變印度,經濟大衰退。
入竹篙灣隔離避疫變染疫?(大腸桿菌?)

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-5-11 12:29 PM 發表

你個腦太多負能量,理論上已經short咗。

雖然學校上半日,為何不安排中午或下午才上,不用對上午交通造成負荷,亦不用急於上午才起床,可以凌晨或清晨睡至中午或下午

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-5-11 12:29 PM 發表

有腹瀉和嘔吐的人,將體內的大腸桿菌排走,不算染疫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]