• 瀏覽: 13,290
  • 回覆: 158
+2

第五艦隊在聲明中指,這批軍火被發現,包括數以千計中國製56型突擊步槍、數以百計PKM機槍、狙擊步槍和火箭榴彈發射器、以及數十枚俄製反坦克導彈。

美國海軍5月9日發放圖片顯示,美軍8日將大批軍火整齊地排列在蒙特雷號的甲板上

第五艦隊表示,在等候最終處理方案時,會扣起這批物資,同時正在調查它們的來源,以及原本的目的地。船員經審問後已獲准離開。

----------
阿拉伯海幾時變左美國領海架? 你話查就查, 扣就扣, 話係走私就係走私

DLLM啦, 你美國明顯係想保護你支持既走狗. 唔比人地對家D軍火到達啫.

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/622833/美國海軍北阿拉伯海查獲走私中俄軍火-放滿巡洋艦甲板

查封了, 他們只可買老美軍火

供應俾緬甸政府軍隊,用來屠殺反政府示威者

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-5-10 01:59 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210509/468120454708596736546830.jpeg/bD9NJdlvIV1_vCFPXyxZ67fiVk3FDT5Q64lHUOuJR1A?v=w1280r16_9

第五艦隊在聲明中指,這批軍火被發現,包括數以千計中國製56型突擊步槍、數以百計PKM機槍、狙擊步槍和火箭榴彈發射器、以及數 ...
咁得意既,d 軍火又唔係你,個海域又唔係你既?既然由你認定個d 軍火係走私?

唔通美國法律,阿拉伯國家都要遵守?🤔

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-5-10 02:07 PM 發表
供應商?!

船員經審問後已獲准離開。明明係美軍搶劫

美國強盜又再騙取他國武器留嚟己用,世界公敵

美國強盜又公然呃武器唔俾錢,賊性不改

自導自演,唔係點會放船放人咁順攤。。
呢堆分分鐘係荷里活道具。。

本來想搶口罩,失手搶咗啲無用嘅嘢。

尾角海盜威脅自由航行之安全!
走私通常係講偷運去一個地方,但喺公海走私去邊?
呢啲叫「攔途截劫」。
無法無天!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-5-10 02:07 PM 發表
逢黃必弱智原來是真的,在阿拉伯海呀

引用:

引用:
原帖由 date2006 於 2021-5-10 02:27 PM 發表

逢黃必弱智原來是真的,在阿拉伯海呀
d仆街黃甴見到中呢個字唔理三七二十一抹黑 老作老屈再算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]