• 瀏覽: 13,367
  • 回覆: 158
+2
引用:
原帖由 鹿野,浩翔 於 2021-5-10 02:35 PM 發表
大陸製性價比高,老美表示,生意難做。
美國走高端路線。三年唔發市,發市當三年,甚至更甚。

睇下賣俾台灣既舊武器,單單億億聲仲要零講價。蔡省長你愛買不買?

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-5-10 02:07 PM 發表
供應俾緬甸政府軍隊,用來屠殺反政府示威者
美國會供應軍火俾緬甸政府軍隊用來屠殺反政府示威者?真定假?

引用:
原帖由 smartchu 於 2021-5-10 04:02 PM 發表

有某國外銷軍火未必就同某國有關
如果有中俄的正式出口文件美國點敢沒收?
就看有沒有國家肯出面認領
如果有國家出面又冇違反聯合國禁運決議唔到美國唔歸還
但估計美國就是有線報才敢去攔
亦看凖是非法交易冇人肯承認
聯合國禁運?定美國單方面既禁運呀?而家中東咁亂,咪就係美國玩單邊主義,唔理聯合國所做成囉。總知美國話你唔得就唔得。

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-5-10 01:59 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210509/468120454708596736546830.jpeg/bD9NJdlvIV1_vCFPXyxZ67fiVk3FDT5Q64lHUOuJR1A?v=w1280r16_9

第五艦隊在聲明中指,這批軍火被發現,包括數以千計中國製56型突擊步槍、數以百計PKM機槍、狙擊步槍和火箭榴彈發射器、以及數 ...
說好的航行自由呢?
做場戲就放人?

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-5-10 02:10 PM 發表

咁得意既,d 軍火又唔係你,個海域又唔係你既?既然由你認定個d 軍火係走私?

唔通美國法律,阿拉伯國家都要遵守?🤔
公海搜查權???

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-5-10 02:07 PM 發表
咁美國賣武器比台灣都係走私喎
打壓學運

引用:
黃畜好無知

做賊都講到好正義!

引用:
中國運去緬甸要經過阿拉伯海???你真叻!!

下次中俄在太平洋上扣起美國佬走私到台灣的軍火

去人屋企門口,充公佢家中物品,仲要拉佢坐監。尾腳佬真係勁...... On 9。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-5-10 04:12 PM 發表

美國走高端路線。三年唔發市,發市當三年,甚至更甚。

睇下賣俾台灣既舊武器,單單億億聲仲要零講價。蔡省長你愛買不買?
只要係尾腳貨一定必買,千萬不要講價錢,否則回佣少了幾個0。

海盜

老美係最大軍火商,dllm

係咪運去美國先?運左去美國又無向美國報關先至可以叫做走私吧!
美國在美國以外其他地方和國家做的,應該係叫「攔途截劫」吧,盜賊美匪去搶劫呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]