• 瀏覽: 26,033
  • 回覆: 444
+13
荃灣荃威花園R座及鰂魚涌康怡花園N2座,早前均出現N501Y變種病毒個案,政府遂於上周二(4日)要求同座所有住戶需要接受

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既話,點做到群體免疫?剩係識得嘈同投訴香港就會變得更好嗎?
睇下隔離印度疫情幾嚴重?係唔係香港要去到咁慘,香港人先知錯?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210509/bkn-20210509133907715-0509_00822_001.html

戲子

咪做正夫打手啦,有錯就改善,安排失當,亂捉人去隔離!家居隔離得唔得?做檢測再隔離幾日得唔得?

成件事比我覺得隔離營有位就捉人入去,一啲安排都無!!

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 10:38 PM 發表
荃灣荃威花園R座及鰂魚涌康怡花園N2座,早前均出現N501Y變種病毒個案,政府遂於上周二(4日)要求同座所有住戶需要接受

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既話,點做到群體免 ...
樓主你對住曱甴講道理,無疑係對牛彈琴

咁快21日

香港太多刁民,唔鍾意唔該離開香港啦。

引用:
原帖由 lauyin6 於 2021-5-9 10:44 PM 發表
咪做正夫打手啦,有錯就改善,安排失當,亂捉人去隔離!家居隔離得唔得?做檢測再隔離幾日得唔得?

成件事比我覺得隔離營有位就捉人入去,一啲安排都無!!
變種病毒,安全第一

刁民
俾屎班冚家剷食就啱
🤭😆

病毒最中意就係尼D刁民

最錯就是冇罰亂填紙仔的人 漏洞太大

引用:
原帖由 樂善 於 2021-5-9 10:55 PM 發表
最錯就是冇罰亂填紙仔的人 漏洞太大
其實剩係罰食肆真係唔公平,亂填紙仔的真係應該都要罰,就好似印度來港嗰個隱瞞行緃既人被人拉咗一樣。

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 10:38 PM 發表

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既 ...
變種病毒幾個星期先至發病,香港返內地再由14日隔離調整到14+7,估算香港為高風險地區,到時爆大鑊呢班刁民係自己申請

引用:
原帖由 denis789 於 2021-5-9 11:01 PM 發表

變種病毒幾個星期先至發病,香港返內地再由14日隔離調整到14+7,估算香港為高風險地區,到時爆大鑊呢班刁民係自己申請
同意。

引用:
原帖由 masatse009 於 2021-5-9 10:46 PM 發表

樓主你對住曱甴講道理,無疑係對牛彈琴
我都明白。
唔知由幾時開始,香港人變得剩係會睇到人地既缺點,但自己本身應付的責任就小小都唔肯去付出。就好似打疫苗咁,依家政府比市民免費接種,都只係得好少人去打。人地印度,真係想打都無得打。所以真係好慘。

捉過咁多人去又唔見你出過聲?
燒到你嗰疊你仲幼稚過着開浪浪褲細路
無錯,香港政府係不停咁試
目標係既可以合理控制疫情又希望平衡正常生活同社會活力
咁唔好彩你係過程中嘅一隻棋子
正面啲諗,你對達致目檟有一定貢獻
直到你將來有次驗到中咗,到時貢獻更大

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]