• 瀏覽: 26,162
  • 回覆: 444
+13
引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-5-9 11:53 PM 發表

由政治滲入社會開始囉
係屁

畸寶做導演,夾埋班戲子做大戲,有條自稱係裝修工人嘅柒頭話喺隔離營想自殺 ,係就趁早啦,老曱甴

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2021-5-9 11:51 PM 發表
一咩肚火丫
到時政府唔理
唔收佢地坐疫監
到真係奶左野咪又係話政府辦事不力
點都係有人鬧架啦
無兩全其美
正是!
如果無咗隔離呢一招,變種病毒應該已經傳到四圍都係,想救都難。

引用:
原帖由 skywalker123 於 2021-5-9 11:54 PM 發表
畸寶做導演,夾埋班戲子做大戲,有條自稱係裝修工人嘅柒頭話喺隔離營想自殺 ,係就趁早啦,老曱甴
係屁

政府真係垃圾、全港強制打針、唔打捉去坐監、有醫生證明可免、邊七個再嘈唔打針、

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 11:10 PM 發表

我都明白。
唔知由幾時開始,香港人變得剩係會睇到人地既缺點,但自己本身應付的責任就小小都唔肯去付出。就好似打疫苗咁,依家政府比市民免費接種,都只係得好少人去打。人地印度,真係想打都無得打。所以真係好慘。
香港太多自私西

豬咁笨人地叫人去隔離就on99去隔離!叫佢學下港島一個位有錢佬咁死都吾去格離咪一樣冇佢辨法啦!最多咪罰錢..5千豪比佢啦,4個人味2皮野姐,好過格離十幾2o日啦!訓又訓吾到,食又食吾好坐監咩!學下人啦!

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 11:27 PM 發表

老實講,呢屆政府真係做得好差,選舉之前仲要咁驕傲話自己好打得。
不過,政府做得唔得還政府做得唔好,市民應該要醒目,思考下點樣先係做得啱。
嘈同埋怨,但乜都唔做,最後損害到既,都只會係自己同身邊至親。
X2

引用:
原帖由 lauyin6 於 2021-5-9 10:44 PM 發表
咪做正夫打手啦,有錯就改善,安排失當,亂捉人去隔離!家居隔離得唔得?做檢測再隔離幾日得唔得?

成件事比我覺得隔離營有位就捉人入去,一啲安排都無!!
咁今次政府決定係好既,絕對唔係亂捉

引用:
原帖由 大國子民 於 2021-5-9 11:38 PM 發表
雖然黑心D,鬼唔望尼班仆街有人中變種病毒
有道理

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-5-9 11:44 PM 發表
D垃圾唔係自己所以呢度D人好口响
冇wifi 至少都比張上網咭人
又冇電視又上唔到網日日對住4面牆人都顛
政府淨係想人身體健康,從無諗人心理健康

香港垃圾太多,林鄭加油

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 10:38 PM 發表
荃灣荃威花園R座及鰂魚涌康怡花園N2座,早前均出現N501Y變種病毒個案,政府遂於上周二(4日)要求同座所有住戶需要接受

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既 ...
香港人就係咁,身在福中不知福。只係識埋怨同覺得只係人地錯,自己永遠是錯。現在香港人,都唔識點樣形容佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]