• 瀏覽: 26,134
  • 回覆: 444
+13
引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 11:27 PM 發表

老實講,呢屆政府真係做得好差,選舉之前仲要咁驕傲話自己好打得。
不過,政府做得唔得還政府做得唔好,市民應該要醒目,思考下點樣先係做得啱。
嘈同埋怨,但乜都唔做,最後損害到既,都只會係自己同身邊至親。
林鄭打得,係貪曾加冕,港英餘孽一幫人。
係。
邊度都係,市民醒目,先有生存優勢。
靠政府,只能等運到,做最基層人士。

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 10:38 PM 發表
荃灣荃威花園R座及鰂魚涌康怡花園N2座,早前均出現N501Y變種病毒個案,政府遂於上周二(4日)要求同座所有住戶需要接受

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既 ...
我䏲到呢新聞火都黎埋,香港直情是刁民之都,自已吾盡本份淨係識吊政府,真正攬炒心態,
利申:己接種第一針疫苗.

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 10:38 PM 發表
荃灣荃威花園R座及鰂魚涌康怡花園N2座,早前均出現N501Y變種病毒個案,政府遂於上周二(4日)要求同座所有住戶需要接受

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既 ...
其實上面飛嘅蝗屍蟲有幾多百份比被打針?

D垃圾唔係自己所以呢度D人好口响
冇wifi 至少都比張上網咭人
又冇電視又上唔到網日日對住4面牆人都顛

引用:
原帖由 Toybus 於 2021-5-9 11:40 PM 發表
個個食花生就易,一到自己肯定爆粗
嚴人寬己ma,講就大義凜然

當中有黃屍,抗疫以為去渡假,

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-5-9 10:50 PM 發表
香港太多刁民,唔鍾意唔該離開香港啦。
刁民離開香港遲早變成乞衣!

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-5-9 11:44 PM 發表
D垃圾唔係自己所以呢度D人好口响
冇wifi 至少都比張上網咭人
又冇電視又上唔到網日日對住4面牆人都顛
咪係囉

曱甴女以後坐監咪仲大劑

總有D人唔見棺才唔流淚,到時係殯儀館呼天搶地都形然鬧正苦錯,正常市民祇能對佢地講恭起

引用:

其實班同座坐疫監既人, 點解一肚火唔係發落去要令佢地坐疫監既#11643印印或#11672, 11773, 11793, 同11797既賓賓度??? 我真係唔明點解要發係林鄭度?

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 11:27 PM 發表

老實講,呢屆政府真係做得好差,選舉之前仲要咁驕傲話自己好打得。
不過,政府做得唔得還政府做得唔好,市民應該要醒目,思考下點樣先係做得啱。
嘈同埋怨,但乜都唔做,最後損害到既,都只會係自己同身邊至親。
公平d 咁講,呢個世界,隨咗中國,冇幾多人口密集嘅地方做得好過香港... 雖然有改善嘅地方,但都比d 空間丫。

一咩肚火丫
到時政府唔理
唔收佢地坐疫監
到真係奶左野咪又係話政府辦事不力
點都係有人鬧架啦
無兩全其美

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 11:10 PM 發表

我都明白。
唔知由幾時開始,香港人變得剩係會睇到人地既缺點,但自己本身應付的責任就小小都唔肯去付出。就好似打疫苗咁,依家政府比市民免費接種,都只係得好少人去打。人地印度,真係想打都無得打。所以真係好慘。
由政治滲入社會開始囉

引用:
原帖由 Toybus 於 2021-5-9 11:40 PM 發表
個個食花生就易,一到自己肯定爆粗
咪係囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]