• 瀏覽: 26,141
  • 回覆: 444
+13
肥仔

Yc做show! 😏

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 10:38 PM 發表
荃灣荃威花園R座及鰂魚涌康怡花園N2座,早前均出現N501Y變種病毒個案,政府遂於上周二(4日)要求同座所有住戶需要接受

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既 ...
印度佬攪到香港成地屎,唔嬲阿叉?嬲林鄭?
當然,林鄭係鬼,一直放英國人同印度人入境。

遲D變種疫情出現,會死人嘅,睇吓D刁民仲講唔講自由。公民責任都唔做,只識埋怨同自私。後果自負。

正宗撕紙狗

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-5-9 11:14 PM 發表

印度佬攪到香港成地屎,唔嬲阿叉?嬲林鄭?
當然,林鄭係鬼,一直放英國人同印度人入境。
老實講,呢屆政府真係做得好差,選舉之前仲要咁驕傲話自己好打得。
不過,政府做得唔得還政府做得唔好,市民應該要醒目,思考下點樣先係做得啱。
嘈同埋怨,但乜都唔做,最後損害到既,都只會係自己同身邊至親。

政府做得唔好,應該接受譴責。

隔離營安裝wifi,伙食搞好d,允許集體訂購外賣,呢d祇係舉手之勞,廢柴政府都可以搞成大龍鳳。廢!

好心d黑媒俾d創意啦。雖然呢兩個屋企d人原本要21日staycation,宜家已經算賺咗。講真香港人咁X自私,只要唔係發生喺自己身上,人哋去迪迪尼又有乜所謂。

呢班刁民,應該坐夠21日先好放出嚟,依家提早放重瓜瓜叫,正仆街,最好送去堆填區

香港冇嘢多,就係刁民特別多

引用:
原帖由 SonyT 於 2021-5-9 10:38 PM 發表
荃灣荃威花園R座及鰂魚涌康怡花園N2座,早前均出現N501Y變種病毒個案,政府遂於上周二(4日)要求同座所有住戶需要接受

疫苗出咗咁耐,香港先得嗰100萬人接種咗。仲有好多人都唔肯去接種疫苗,然後出事被捉去隔離又嘈,提早放你又嘈,做強制檢測又嘈,比人圍封又嘈,食肆限聚令又嘈,用安心出行又嘈,填紙仔又比假資料。香港人都無為過自己既呢片土地去盡返市民既責任去接種疫苗,唔接種既話,點做到群體免 ...
邊個有水晶球會知道今次變種病毒無料到無爆發?

捉晒你地入隔離營因為怕真係有變種病毒同易D管你地

而家發覺變種病毒原來無爆發,咪放返你地返屋企,咁都唔滿意?

呢個係新病毒大家都唔知點對付架!俾政府試多幾範,大家市民配合下,好唔好?

提示: 違規內容已被屏蔽
根本政府同市民雙方面都做得好差,不過放負嘅新聞就最好睇少d

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-5-9 11:28 PM 發表

邊個有水晶球會知道今次變種病毒無料到無爆發?

捉晒你地入隔離營因為怕真係有變種病毒同易D管你地

而家發覺變種病毒原來無爆發,咪放返你地返屋企,咁都唔滿意?

呢個係新病毒大家都唔知點對付架!俾政府試多幾範,大家市民配合下,好唔好?
無錯,正正就好似Ching所講既道理。
不過真係有好多人唔明。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]