• 瀏覽: 1,323
  • 回覆: 25
+4
日本新冠肺炎疫情仍然嚴峻,正從大都會蔓延到地方。東京都過去一日新增1032宗感染病例,是連續兩日超過

1000宗,北海道亦新增506宗確診病例,再創新高。

日本傳媒報道,北海道新增506宗確診,繼8日創下403宗單日紀錄後,連續兩天創歷史新高。踏入5月後北海道疫情快速升溫,9日確診病例數首度跨越500宗關卡。北海道最大城市札幌,今日實行「防止蔓延重點措施」。

當地不少專家憂慮,札幌市內無法掌握感染途徑的病例增加,變種病毒株正在蔓延,認為北海道應納入「緊急事態宣言」對象地區。

七大工業國喎美國契哥幫唔到你咩係咪跟錯大佬呀

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2068095/

七大契弟國實輸比祖國
你班友好心搞掂疫情先啦

港人又話封關就掂既!?

點解日本個垃圾偽民主政權一直都唔去搞掂一味懲罰市民!?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-9 06:08 PM 發表
由0.0001變0.000005 
咁薄咪好爽!?

咩牌子

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-9 06:09 PM 發表
其實睇死亡證出的數量多少最
你真唔知定假唔知啊

要小心

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-9 06:17 PM 發表
Nhk並不是醫院🏥管理局 儍仔你1世都咁蠢
有冇比較過5年同期政府數據
所以你成世都唔戇鳩囉日本NHK媒體唔信信毒果,大紀元,蕭日元

駐日美軍出動

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-9 06:28 PM 發表
Nhk只是1家企業,你色解日文全部先啦!
切頭切尾切中間慣咗?
你先講這5年的人口總數先啦 
NHK,2017年拍咗套叫「經濟在思量」紀錄片有時間睇吓啦傻仔五年前有19咩?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-9 06:28 PM 發表
Nhk只是1家企業,你色解日文全部先啦!
切頭切尾切中間慣咗?
你先講這5年的人口總數先啦 2015至2020各縣
不如講吓北海道種族文化滅絕啦講緊北海道原住民啊鄉下仔

對日本政府, 幾多人中招都無所謂啦, 

原來在民主下, 政府可以對人民中疫及死亡, 就算死幾十萬, 都可不負責任喎!

原來民主自由咁衰0既

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]