• 瀏覽: 2,315
  • 回覆: 23
+3
中國長征5號B遙二火箭的碎片重返大氣層。 中國載人航天工程辦公室發布消息,表示經監測分析,長征五號B遙二運載火箭的殘骸,已在北京時間早上10時24分,落在東經72.47°,北緯2.65°周邊海域,表示絕大部分殘骸在再進入大氣層過程中燒蝕銷毀。 法新社根據座標推測,火箭的殘骸墜落印度洋的海域。 中國上...

西方集團黑媒今次好不爽呀?
抹黑咁多日,最後乜能事都冇。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1589950-20210509.htm?spTabChangeable=0

長征火箭殘骸重返大氣層 「落區點」近馬爾代夫 絕大部分已銷毀

黃媒: 數十年後馬爾代夫比海水覆蓋, 可唔可以入中國數

唔駛驚,仲有10次恐慌機會,究竟碎片擊中人機會大,還是中六合彩頭獎機會大呢?

按計劃,未來兩年將進行11次發射任務,先後發射天和核心艙、問天實驗艙和夢天實驗艙,進行空間站基本構型的在軌組裝建造;期間,規划發射4艘神舟載人飛船和4艘天舟貨運飛船,進行航天員乘組輪換和貨物補給。

美國L好沮喪.

唉  時代垃圾同白皮豬又抄車  😞😞

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-5-9 12:18 PM 發表
美國L好沮喪.
吾中白宮真系可惜。

謊言故事結束了

請作下一個故事吧

50幾年來,所有重返大氣層嘅火箭殘骸都係 失控 狀態下返回。
(重複:所有重返大氣層嘅火箭殘骸都係失控 )!!!!!

50幾年來,所有重返大氣層嘅所謂失控火箭殘骸,冇造成任何人命傷亡。

火箭殘骸以過萬時速穿越大氣層,基本上已被燒成灰。
正如每一日,都有數以萬計小流星撞擊地球(流星雨就係小流星嚟),但從來未有人被流星擊中,因為小流星全部被燒為灰(除左萬年一遇大流星可以逃過被燒成灰命運)。

50幾年來,絕大部分火箭殘骸,都落去南太平洋嘅火箭墳場,今次亦不例外!!!

歐美主流傳媒全部係假猶太人(可薩人)控制,即同一批少數老闆控制所有歐美傳媒。所以,佢哋(所謂不同國家)嘅報導完全一致!!!
幕後係同一批可薩人老闆!!!

慘啦,真係掉中香港

西貢一沙灘懷疑出現火箭金屬碎片,在萬宜水庫東壩附近的白臘灣沙灘

灣灣毒果又話失控亂撞佢老帽西嘅?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 12:07 PM 發表
長征火箭殘骸重返大氣層 「落區點」近馬爾代夫 絕大部分已銷毀

黃媒: 數十年後馬爾代夫比海水覆蓋, 可唔可以入中國數
日本地火山爆發都會係因為中國火箭重返地球引至

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-5-9 14:14 發表

日本地火山爆發都會係因為中國火箭重返地球引至
唔出奇, 毒果講, 黃人都信.

更可能引發海嘯...

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 02:20 PM 發表

唔出奇, 毒果講, 黃人都信.

更可能引發海嘯...
會引發黑洞擴張

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-5-9 12:03 PM 發表
中國長征5號B遙二火箭的碎片重返大氣層。 中國載人航天工程辦公室發布消息,表示經監測分析,長征五號B遙二運載火箭的殘骸,已在北京時間早上10時24分,落在東經72.47°,北緯2.65°周邊海域,表示絕大部分殘骸在再進入大氣層過程中燒蝕銷毀。 法新社根據座標推測,火箭的殘骸墜落印度洋的海域。 中國上...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1589950_1_L_20210509114449.jpg
🤔其實中國有北斗,點都會追蹤到的,
唔得就射個導彈炸左佢,
反衛星導彈唔係開發了嗎?
太氣層外、外太空咁遠都射得中,
無理由已經跌入太氣層內都射唔中。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]