• 瀏覽: 6,262
  • 回覆: 143
+6
引用:
原帖由 tomchan80030 於 2021-5-9 11:52 AM 發表
點解英國一定要脫歐?
唸住英聯邦加上日本,已經夠做啩。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 11:51 發表

小黃人點解完全無獨立思想能力? 我真係唔明, 有唔小都讀過下書. 呢樣我都想研究一下.

毒果叫佢地向東佢地就向東, 向西就向西. 無分析力.
因為失敗者會唔會面對失敗?

果井(圍爐)望唔到出去

引用:
原帖由 紅塵飛飛 於 2021-5-9 09:16 AM 發表

小黃人死都唔肯跳出井面看世界的
佢以為個井出面已是太空🤔🤔

英國打壓蘇格蘭民主自由投票獨立,歐盟、美國BCC、CNN點解唔出聲譴責英國獨裁政權。

阿爺應該叫 英鬼阿頭 支持香港行動 係蘇格蘭 做多次

支持蘇格蘭不屬於英格蘭!!!

引用:
原帖由 cskch 於 9/5/2021 09:04 發表
英國首相約翰遜形容,在這個時候進行蘇格蘭獨立公投,是不負責任及輕率的舉動。 約翰遜接受報章訪問時說,一直關注蘇格蘭的議會選舉,個人印象是蘇格蘭民族黨正在遠離進行公投的設想,他認為是非常聰明。 約翰遜又說,現在不是時候進行更多憲法爭拗,亦不應談論如何分裂英國,民眾真正想要的是重振國家經濟,共同向前發展...

https://i2-prod.dailyrecord.co.uk/incoming/article1782041.ece/ALTERNATES/s810/Mel Gibson as William Wallace in the film Braveheart.jpg
打鴨聞屎豉油可恥。

公投再公投,投到我贏果次就是民意。

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2021-5-9 09:14 AM 發表
黃屍曱甴會扮睇唔到,英國.西班牙打壓分離主義,歐盟推波助瀾,把分裂份子送回西班牙,結果獨派領袖,全部被判10年以上監禁。
但另一方面,佢哋又支持香港.西藏.新疆.台灣嘅獨立運動,西人真係無恥雙標。
講中要害👍👍👍

英國弱漢遜話不支持蘇獨,但支持港獨、台獨同藏獨。西人雙重標準,美國人造衛星碎片就話正,中國人造衛星碎片話危險,莫非西人放屁都香啲

蘇格蘭加油!

約翰遜食屎啦

証証引證了剃人頭者人亦剃其頭,最好有人推波助灡,買定花生等睇戲,睇吓佢如何撲火。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]