• 瀏覽: 6,270
  • 回覆: 143
+6
重振經濟,首先要犧牲蘇格蘭人💩

蘇格蘭人是實幹派
(參看97前的匯豐銀行)
英格蘭人就擅長搞陰謀詭計
其實
蘇格蘭人受英格蘭人拖累

引用:
原帖由 CatTooQQ 於 2021-5-9 10:51 發表

唔使好奇,佢地係睇唔到嘅
比你估中左.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 09:04 AM 發表
英國首相約翰遜形容,在這個時候進行蘇格蘭獨立公投,是不負責任及輕率的舉動。 約翰遜接受報章訪問時說,一直關注蘇格蘭的議會選舉,個人印象是蘇格蘭民族黨正在遠離進行公投的設想,他認為是非常聰明。 約翰遜又說,現在不是時候進行更多憲法爭拗,亦不應談論如何分裂英國,民眾真正想要的是重振國家經濟,共同向前發展...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1589927_1_L_20210509053107.jpg
黃媒雙重標準:
  1. 有時係誰大誰惡誰正確,例如以色列可以侵略外國,因為夠惡,打得,黃媒唔會話佢邪惡。
  2. 例外:尾國針對嘅國家,例如中國,政府仍然最惡,不過「冇民主」,所以係衰嘅。

黃媒為政治服務(雖然自命清高),面皮幾尺厚,無視雙重標準。
黃人個腦洗得好乾淨,黃媒點講,黃人就跟住講,好似鸚鵡咁樣。
蘇獨公投,要知道黃人意見,睇睇毒果、立腸……講乜就得。但肯定睇唔到「尷尬」。

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-5-9 11:46 發表

黃媒雙重標準:
  1. 有時係誰大誰惡誰正確,例如以色列可以侵略外國,因為夠惡,打得,黃媒唔會話佢邪惡。
  2. 例外:尾國針對嘅國家,例如中國,政府仍然最惡,不過「冇民主」,所以係衰嘅。

黃媒為政治服務(雖然自命清高),面皮幾尺厚,無視雙重標準。
黃人個腦洗得好乾淨,黃媒點講,黃人就跟住講,好似鸚鵡咁樣。
蘇獨公投,要知道黃人意見,睇睇毒果、立腸… ...
小黃人點解完全無獨立思想能力? 我真係唔明, 有唔小都讀過下書. 呢樣我都想研究一下.

毒果叫佢地向東佢地就向東, 向西就向西. 無分析力.

點解英國一定要脫歐?

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2021-5-9 11:52 發表
點解英國一定要脫歐?
表面係英國誤導選民. (英國佬話)

背後係美國唔想見到歐盟日漸強大. 另組新聯盟.

引用:
原帖由 cskch 於 9-5-2021 11:55 AM 發表

表面係英國誤導選民. (英國佬話)

背後係美國唔想見到歐盟日漸強大. 另組新聯盟.
英女皇點解係脫歐問題上唔表態?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 09:04 AM 發表
英國首相約翰遜形容,在這個時候進行蘇格蘭獨立公投,是不負責任及輕率的舉動。 約翰遜接受報章訪問時說,一直關注蘇格蘭的議會選舉,個人印象是蘇格蘭民族黨正在遠離進行公投的設想,他認為是非常聰明。 約翰遜又說,現在不是時候進行更多憲法爭拗,亦不應談論如何分裂英國,民眾真正想要的是重振國家經濟,共同向前發展...

https://i2-prod.dailyrecord.co.uk/incoming/article1782041.ece/ALTERNATES/s810/Mel Gibson as William Wallace in the film Braveheart.jpg
説好的自由獨立在那裏。

大陰蒂國好快變幾個小角

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-5-9 09:13 AM 發表
佢係首相,唔想蘇格蘭脫英獨立,當然會諗一啲冠冕堂皇嘅藉口嚟應對獨立公投嘅訴求啦,唔通會附和佢哋咩。面對大是大非,關乎國家統一的問題,全世界政府都會咁做,無可厚非
雙標啊

咁當日脫歐都唔合時機?🤔🤔

咁咪自己攪羅,當日攬炒派都係自己攪初選既姐!蠅國都大贊初選嫁,唔會依家到自己人攪,就阻止瓜?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 11:51 AM 發表

小黃人點解完全無獨立思想能力? 我真係唔明, 有唔小都讀過下書. 呢樣我都想研究一下.

毒果叫佢地向東佢地就向東, 向西就向西. 無分析力.
問題好大好複雜,我才疏學淺,答唔到。
不過黑暴事件同好多其他嘢顯示,讀書同獨立思想冇關。
中外都有前輩高人講過,書讀得多,個腦可能洗得越乾淨。
睇睇而家啲大學牲就知道啦。
香港近年教育號稱要培養獨立思想,可能好大部分係反中、反政府、反社會洗腦。

引用:

https://i2-prod.dailyrecord.co.uk/incoming/article1782041.ece/ALTERNATES/s810/Mel Gibson as William Wallace in the film Braveheart.jpg
蘇格蘭就係想重振經濟,故先要盡快脫英,從返歐盟,甚至直接同中國做生意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]