• 瀏覽: 6,261
  • 回覆: 143
+6
英國首相約翰遜形容,在這個時候進行蘇格蘭獨立公投,是不負責任及輕率的舉動。 約翰遜接受報章訪問時說,一直關注蘇格蘭的議會選舉,個人印象是蘇格蘭民族黨正在遠離進行公投的設想,他認為是非常聰明。 約翰遜又說,現在不是時候進行更多憲法爭拗,亦不應談論如何分裂英國,民眾真正想要的是重振國家經濟,共同向前發展...

小黃人尷尬了, 支持佢地的"信念"獨立投票好? 定支持佢地的"主子", 反對獨立投票好?

定係蘇格蘭獨立分裂英國好呢?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1589927-20210509.htm

英國首相在打壓民主自由

引用:
原帖由 紅塵飛飛 於 2021-5-9 09:07 發表
英國首相在打壓民主自由
好奇小黃人點評論呢件事, 究竟佢地支持邊面.

乞衣莊有幾驚蘇格蘭,北愛,脫英,從牠講的說話便知

佢係首相,唔想蘇格蘭脫英獨立,當然會諗一啲冠冕堂皇嘅藉口嚟應對獨立公投嘅訴求啦,唔通會附和佢哋咩。面對大是大非,關乎國家統一的問題,全世界政府都會咁做,無可厚非

黃屍曱甴會扮睇唔到,英國.西班牙打壓分離主義,歐盟推波助瀾,把分裂份子送回西班牙,結果獨派領袖,全部被判10年以上監禁。
但另一方面,佢哋又支持香港.西藏.新疆.台灣嘅獨立運動,西人真係無恥雙標。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 09:08 發表

好奇小黃人點評論呢件事, 究竟佢地支持邊面.
小黃人死都唔肯跳出井面看世界的

引用:
原帖由 紅塵飛飛 於 2021-5-9 09:16 發表

小黃人死都唔肯跳出井面看世界的
毒果無報. 唔知道.

黑暴時白皮豬支持攬炒爭民主喎,咁蘇獨公投講乜7經濟,為咗民主公投攬炒咪得囉。

Free scotland

偽善虛偽的垃圾民主國家

等睇大陰蒂國四分五裂.

約翰遜稱目前進行蘇獨公投不負責任?咁佢自己之前推動脫歐公投夠白痴啦!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-9 09:04 AM 發表
英國首相約翰遜形容,在這個時候進行蘇格蘭獨立公投,是不負責任及輕率的舉動。 約翰遜接受報章訪問時說,一直關注蘇格蘭的議會選舉,個人印象是蘇格蘭民族黨正在遠離進行公投的設想,他認為是非常聰明。 約翰遜又說,現在不是時候進行更多憲法爭拗,亦不應談論如何分裂英國,民眾真正想要的是重振國家經濟,共同向前發展...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1589927_1_L_20210509053107.jpg
點解唔好呢
自由 獨立

約翰遜講野
咁似共產黨嘅 ?
只講經濟
不談政治 ?

歐洲一向高舉 人權大於主權約翰遜不負責任, 唔比公投, 仲有無人權 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]