• 瀏覽: 1,846
  • 回覆: 27
日本東京都新增1121人確診新型肺炎,是當地上月25日第三次進入緊急狀態以來的新高,亦是今個月首次有超過1千人感染。另外,北海道和岡山縣的確診人數亦打破單日紀錄。 日本政府昨天決定,將東京、大阪、兵庫和京都4個都府縣的緊急事態宣言,延長到月底,星期三起亦將宣言範圍擴大到愛知縣與福岡縣。 距離東京奧運開幕還有兩個多月,首相菅義偉表示,輝瑞藥廠與國際奧委會達成協議,將向參加奧運的所有人士免費提供足夠新冠疫苗。

印度人把日本人都教壞了,日本人開始不講衛生了!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/東京都增1121人確診-創第三次緊急狀態以來新高-072243488.html

個廢首相同印度一樣又係要經濟,唔死先出奇

全日本七千幾啊。單報東京都。。依家既新聞古古惑惑

唉, 仲要死愛面子攪奧運, 遲早傳出奧運運動員染疫, 咁就一世, 

好心就停咗佢啦, 日本俾返d社會責任好唔好!

奧運應該又搞唔成

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2021-5-9 01:26 AM 發表
奧運應該又搞唔成
我本來都以為搞唔成,不過真係估唔到日本政府咁冇人性,要錢唔要命。
我宜家買東京奧運一定會發生,我又買世界疫情因此會爆到九彩。

攪得成奧運但攪到大爆發, 經濟損失仲大.
特別D西方國家如運動員感染, 賠都賠死你.

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-5-9 01:46 AM 發表
攪得成奧運但攪到大爆發, 經濟損失仲大.
特別D西方國家如運動員感染, 賠都賠死你.
日本人想得比你長遠..........也許今年日本會很慘......!!
但在往後的歷史之中就完全不同..........日本人就是很喜歡這味......!!
他們要用短期的痛苦換取未來的炫耀........這就是日本佬習性....!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-5-9 01:58 AM 發表

日本人想得比你長遠..........也許今年日本會很慘......!!
但在往後的歷史之中就完全不同..........日本人就是很喜歡這味......!!
他們要用短期的痛苦換取未來的炫耀........這就是日本佬習性....!!
恐怕日本都翻身無望.

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-9 01:07 AM 發表
全日本七千幾啊。單報東京都。。依家既新聞古古惑惑
所以仲有好多人未知日本好大鑊, 新聞幫日本撳住好耐了

胡慧沖都話泰國好犀利。

日本戰犯國的美國肺炎疫情越來越嚴重及失控, 東京奧運應該盡快宣佈取消才是...

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-5-9 12:55 AM 發表
日本東京都新增1121人確診新型肺炎,是當地上月25日第三次進入緊急狀態以來的新高,亦是今個月首次有超過1千人感染。另外,北海道和岡山縣的確診人數亦打破單日紀錄。 日本政府昨天決定,將東京、大阪、兵庫和京都4個都府縣的緊急事態宣言,延長到月底,星期三起亦將宣言範圍擴大到愛知縣與福岡縣。 距離東京奧運開幕還有兩個多月,首相菅義偉表示,輝瑞藥廠與國際奧委會達成協議,將向參加奧運的所有人士免費提供足夠新 ...
日本真係一個大笑話

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-5-9 05:47 AM 發表

日本真係一個大笑話
最近唔見袁國勇講日本

日本要向佢老師學習, 印度 !!

攪完大型牛屎大會就每日40萬確診, 如果日本堅持攪奧運, 全世界攬炒機會高, 要諗清楚.

又要攪好經濟, 又唔環保, 將核廢水倒入大海. 衣家係人類命運共同體, 如只為你自己一個國家著想, 其他國家就會一齊陪葬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]