• 瀏覽: 6,486
  • 回覆: 40
  • 追帖: 1
最近的g7峰會, 一反以往君臨天下, 以7國馭全球眾國之勢, 反而被網民嘲笑舊時代的產物,G7早已不合時宜。

美英這7個國仲懷念百多年前聯蘇聯瓜分中國, 咖哩這個侍從仍為8國搖風煽涼好不威風, 但..會上雖然沒有中國代表的身影,但謀划如何對付中國的聲音,卻此起彼伏,仿佛中國,是這場會議的“影子主角”。主題相信又是想7國聯軍圍攻中國, 阻止中國屈起, 美國不怪自己無能以致江河日下, 反怪中國努力辛勞的崛起, 真係黐銀線的.

國際規則秩序,G7說了算?
既然這么關注中國,為何不邀請中國代表來參會呢?

https://www.163.com/dy/article/G9EGRBU30514R9KD.html

馬丁·雅克都睇唔過眼, 一針見血在社交貼文瘀爆你g7啦

英國知名學者、劍橋大學高級研究員馬丁·雅克就在個人社交媒體上發文說:“再見吧,G7。你曾經主導世界,但如今你只是世界越來越小的一部分。你難以忍受自身地位的衰落,所以你責怪中國。但你的失敗,只能怪自己。”

美英失意於現實, 唯有寄情當年g8, 八國聯軍時風光喎.

所以烏合麒麟都一嘢睇穿你老美啦!!!
衰咗啦, 只是7股夕陽殘照而已

奴隸鴉片販子及海盜的後代們還在做着19世紀末20世紀初的美夢,該讓它們醒醒了!

附件

5d658f35gy1gq9id62dhaj21900u0hdu.jpg(191.38 KB)

從前西歐老吹的要中國人有自由民主就可以有人權,就可以世界平等, 根本就係大話, 根本係想白人至上, 華人做佢地奴僕

現在中國才是真真正正讓每個中國人平視世界, 從回大國的地位, 中國現今領導人好嘢, 各個中國人都好嘢!

俾G7圍攻就話人係失敗 點解強國永遠枱唔起頭 俾人蝦 檢討下 國家要強大 便要面對現實 尊重自己

仲有呀 以前話美國攪單邊主意 依家真係攪多邊 不過無你份

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-5-9 03:15 AM 發表
俾G7圍攻就話人係失敗 點解強國永遠枱唔起頭 俾人蝦 檢討下 國家要強大 便要面對現實 尊重自己
強盜聚眾想着搶劫大戶,
你不怪強盜,反而要大戶檢討。
你他么是強盜孫子啊 !傻逼玩意 !

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-9 12:25 AM 發表
最近的g7峰會, 一反以往君臨天下, 以7國馭全球眾國之勢, 反而被網民嘲笑舊時代的產物,G7早已不合時宜。

美英這7個國仲懷念百多年前聯蘇聯瓜分中國, 咖哩這個侍從仍為8國搖風煽涼好不威風, 但..會上雖然沒有中國代表的身影,但謀划如何對付中國的聲音,卻此起彼伏,仿佛中國,是這場會議的“影子主角”。主題相信又是想7國聯軍圍攻中國, 阻止中國屈起, 美國不怪自己無能以致江河日下, 反怪中國努 ...
G7 海賊, 匪類一堆
烏合之眾

香港依家仲有一小部份民智未開嘅曱甴黃畜心甘情飲做閪奴

G7人口加曬都冇10億,點同13億嘅中國鬥。
再者,入面都分咗3派:英語系國家.歐洲意.德.法及一隻小狗日笨,佢哋各有盤算,想推G7與中國鬥,跟本唔work。

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-5-9 03:15 AM 發表
唯閣下又有咩高見呀?

引用:
原帖由 robin09 於 2021-5-9 09:07 AM 發表

強盜聚眾想着搶劫大戶,
你不怪強盜,反而要大戶檢討。
你他么是強盜孫子啊 !傻逼玩意 !
吾好教精佢,等佢繼續生活在矛盾中

引用:
原帖由 michael 於 2021-5-9 10:07 AM 發表
香港依家仲有一小部份民智未開嘅曱甴黃畜心甘情飲做閪奴
去外國做洋奴呢班人又無本事,我打算開整容醫院,專幫人漂白膚色,染金頭髮,加高鼻樑,攪到米高積遜咁,應該會有生意。但英文方面就幫佢地吾到了,就算開補習社幫佢地都無用,因為叻少少既都移左民,留低既都係D,,,,,,,

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-5-9 12:37 AM 發表
奴隸鴉片販子及海盜的後代們還在做着19世紀末20世紀初的美夢,該讓它們醒醒了!
八國聯軍……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]