• 瀏覽: 30,647
  • 回覆: 475
+4
衞生署表示,截至今日下午4時的過去24小時,接獲醫管局呈報2宗死亡個案,懷疑涉及接種新冠疫苗後14日內出現的嚴重異常事件。

唉!又有呢D事件發生,仲要係2單添,又可能令大家擔心接種疫苗了。

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 種第一劑復必泰-58歲女和61歲男離世

兩日內心肌梗塞死亡,呢一單係要查清楚D,睇下係咪同免疫反應有關。

接種 mRNA 疫苗後,異常死亡率大約係百萬分之幾,香港會有幾單一D都唔出奇。平常心啦。
要勁梗係有少少代價。

反正副作用唔會傳染,驚乜,疫苗又唔係得一種。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-8 07:09 PM 發表
兩日內心肌梗塞死亡,呢一單係要查清楚D,睇下係咪同免疫反應有關。

接種 mRNA 疫苗後,異常死亡率大約係百萬分之幾,香港會有幾單一D都唔出奇。平常心啦。
要勁梗係有少少代價。

反正副作用唔會傳染,驚乜。
始終都係新技術

伏必泰出事率幾高

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-5-8 07:12 PM 發表

始終都係新技術
放心,短期既安全係試驗中可以充份反映。

呢D新技術既問題,係長期風險,十年八年後甚至幾廿年後既事
即係植物牛油咁,流行左近一百年,之前係有大量反式脂肪,但學界近十幾年先發覺反式脂肪危害好大,植物牛油先改製法。當然食一次半次無所謂,日日食就...

傻閪打疫苗預左死啦。不作死就不會死,唔打最安全

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-5-8 07:19 PM 發表

放心,短期既安全係試驗中可以充份反映。

呢D新技術既問題,係長期風險,十年八年後甚至幾廿年後既事
即係植物牛油咁,流行左近一百年,之前係有大量反式脂肪,但學界近十幾年先發覺反式脂肪危害好大,植物牛油先改製法。當然食一次半次無所謂,日日食就...
都有呢個可能

又多兩個。 

我都已經一直苦口婆心循循善誘話唔打最安全,你係都要送死,我點阻你呢

明知復必泰副作用會死人,但個仆街許樹昌都引入國藥,正冚家剷黑心狗

唔關事,為人為己,要繼續打疫苗 

藍屍又話日日都有人死😁

請問現在兩隊武漢肺炎針死亡比數幾多?

rip...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]