• 瀏覽: 2,435
  • 回覆: 33

------------------------------------

美國佬全力開動

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

中資遇襲,都是一帶一路惹的禍

十居八九美國政棍安排既好事

印度特種部隊? 定羅興亞人?

今次緬甸暴動最大得益者係美國。最唔想緬甸政局不穩係中國,緬甸不穩等於中國被火燒後欄,緬甸民眾竟然覺得係中國搞鬼?中國年頭先同緬甸政府傾好貿易發展,兩個月後就發生暴動,破壞中國一帶一路,咁啱美國係呢個時候話要搞美國版一帶一路,邊個搞鬼已經好明顯了吧。

今次緬甸暴動反中令我諗起香港暴動,兩邊搞暴動既人連比邊個煽動都唔知,認賊作父就係形容呢班人!

又係老尾精心策劃

引用:
原帖由 K2020 於 2021-5-8 05:55 PM 發表
今次緬甸暴動最大得益者係美國。最唔想緬甸政局不穩係中國,緬甸不穩等於中國被火燒後欄,緬甸民眾竟然覺得係中國搞鬼?中國年頭先同緬甸政府傾好貿易發展,兩個月後就發生暴動,破壞中國一帶一路,咁啱美國係呢個時候話要搞美國版一帶一路,邊個搞鬼已經好明顯了吧。
果然係篇劇人才

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-5-8 06:34 PM 發表

果然係篇劇人才
我全部基於事實去推演, 那有你們幻想天馬行空利害, 我有邊樣講既唔係事實?

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-5-8 06:34 PM 發表

果然係篇劇人才
世界上冇「篇劇」呢種人才。

引用:
原帖由 K2020 於 2021-5-8 05:55 PM 發表
都幾叻、完全skip 咗先政變+直接射殺人民引起公眾。你絕對可以做歷史官、美國投兩粒原子彈係美國濫殺日本平民 (直接skIp 咗日本浸華和偷打珍珠港)😎

即係咁、美國一手策劃支持軍政府推翻昂山素姫引起民憤、美國支持軍政府殺人民、然後美國又轉頭支持絢旬人民組織示威破壞美國支持的軍政府?係唔係咁?😎

一齊都係美國搞鬼👍

美國曱甴所為!

引用:
原帖由 nelsonhui909 於 2021-5-8 06:51 PM 發表

都幾叻、完全skip 咗先政變+直接射殺人民引起公眾。你絕對可以做歷史官、美國投兩粒原子彈係美國濫殺日本平民 (直接skIp 咗日本浸華和偷打珍珠港)😎

即係咁、美國一手策劃支持軍政府推翻昂山素姫引起民憤、美國支持軍頂府殺人民、然後美國又轉頭支持絢旬人民組織示威破壞美國支持的軍政府?係唔係咁?😎

一齊都係美國搞鬼👍
邊有SKIP, 係你睇唔明啫, 前幾年美國得力助手肥佬黎帶同佢既CIA去見緬甸軍方, 問下自己, 一個報紙佬點解可以見到美國眾議長又可以見到緬甸軍方, 你就會知黎係咩野人. 緬甸軍方絕對同美政府有枱底交易, 今次睇落緬甸係戰場, 其實最後都係劍指中國, 緬甸不穩, 中國絕對係受害者. 兩國交戰, 暗湧多的是, 要完全整理明確線索係無可能, 不過由得益者來睇就好易睇出邊個係幕後黑手. 緬甸暴動, 美國得益最大, 相反中國就傷好多了, 如果你堅信係中國搞鬼, 咁應該問下中國係呢場暴動有咩野得著?

引用:
原帖由 K2020 於 2021-5-8 06:37 PM 發表

我全部基於事實去推演, 那有你們幻想天馬行空利害, 我有邊樣講既唔係事實?
真係好L多謝老尾,到一帶一路運行緊先欄腰斬一刀,到時亞爺真係一褲都係,現在仲有時間進行B計劃
仲可以比內陸國家加強提防

係了, 題外話, 肥佬黎之所以咁受美國重用, 完全係因為黎係香港搞到有聲有色, 香港暴動係必然發生既結果, 你睇睇蘋果係YOUTUBE既訂閱人數就知, 咁識搞分化, 換轉我係美眾長都會愛死肥佬黎了, 侵侵仲話黎係英雄添, 嘻嘻.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]