• 瀏覽: 7,219
  • 回覆: 102
+16

----------------------------------------

世衛一批國藥
黃樹昌急不及待跳出來Ban
幾驚Ban唔切

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

其實每隻世衞批既都入, 但唔好入太多. 無貨再補貨. 咁簡單D 磚家都唔識?

百貨應百客.... 吧.

有人想打國藥, 如果入國藥, 可吸引更多人打疫苗, 對全香港都好.

許磚家!
林鄭愛用黃狗.

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-5-8 15:03 發表
有人想打國藥, 如果入國藥, 可吸引更多人打疫苗, 對全香港都好.

許磚家!
林鄭愛用黃狗.
其實唔止國藥, 基本上除了已經引入的疫苗, 其餘的都買入,  但唔需要買太多, 等市民做選擇, 最後唔夠貨的就補貨.

所有公司都係咁做, 點解磚家係都要阻頭阻勢呢?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-8 03:00 PM 發表
其實每隻世衞批既都入, 但唔好入太多. 無貨再補貨. 咁簡單D 磚家都唔識?

百貨應百客.... 吧.
你講到那些疫苗廠等緊你香港嚟買咁, 現在世界各國搶購緊疫苗, 目前仍有很多國家仍未買到疫苗, 只好求助中國, 如按照你講法, 世衛批的都入, 目前有6款, 唔講有些疫苗你想買都未必買到, 就算可以俾香港全買到, 每款只買一,二百萬劑咁細單, 排到明年都未必安排到貨給香港 另外AZ已講明跟血栓塞有直接關係, 買嗎?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-8 03:06 PM 發表

其實唔止國藥, 基本上除了已經引入的疫苗, 其餘的都買入,  但唔需要買太多, 等市民做選擇, 最後唔夠貨的就補貨.

所有公司都係咁做, 點解磚家係都要阻頭阻勢呢?
成個磚家團隊都是黃的. 黃磚家當然要孝順洋爸爸, 逢中必反.

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-5-8 15:12 發表

你講到那些疫苗廠等緊你香港嚟買咁, 現在世界各國搶購緊疫苗, 目前仍有很多國家仍未買到疫苗, 只好求助中國, 如按照你講法, 世衛批的都入, 目前有6款, 唔講有些疫苗你想買都未必買到, 就算可以俾香港全買到, 每款只買一,二百萬劑咁細單, 排到明年都未必安排到貨給香港 另外AZ已講明跟血栓塞有直接關係, 買嗎?
香港比唔小錢藥廠做生意的. 而且人口小, 入貨難度較低. 但唔好買太多. 用到差不多用完先補貨.

西方醫療利益共同體,明白的

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-8 03:17 PM 發表

香港比唔小錢藥廠做生意的. 而且人口小, 入貨難度較低. 但唔好買太多. 用到差不多用完先補貨.
問題是目前各國的新冠疫苗都供不應求, 訂單又要老早落定, 不同以前的流感疫苗, 可以睇住來訂
日本, 韓國和台灣, 他們仍求緊美國供應足夠疫苗, 尤其台灣, 目前只收到10多萬劑AZ

香港磚家用反中去抗疫,黃磚家,揀佢地的老細阿林鄭都係黃!

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-5-8 03:12 PM 發表

成個磚家團隊都是黃的. 黃磚家當然要孝順洋爸爸, 逢中必反.
黃磚家

TIHFK2Y5S5DAPBPQOONOA5VLMA.jpeg (164.29 KB) 18ecc499e6948c4651f8a622c286c15e.jpeg (698.29 KB)

由你一條友決定?

屌  我耍打國藥呀!唔撚駛你隻所謂專家為我決定。

許樹昌憑乜阻止港府購買閾藥?一件廢物扮專家。垃撚圾

唔好同我爭國藥疫苗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]