• 瀏覽: 3,281
  • 回覆: 5
+3
世衛知輝瑞頂唔住, 連打了兩針的專家去了印度都死, 唔批真係有效的中國疫苖, 世界死得人多

世衛受西方操縱, 壓迫及拖延中國疫苗審批, 唔到最後關頭, 都唔放, 好可恥囉!

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2021-5-8 07:36 AM 發表
科興呢?
科興的開始審批比國藥遲一個星期, 相信下星期會批!

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2021-5-8 07:54 AM 發表
世衞入面全部都係中國d自己人
唔難理解
係咩, 出個列表看看有那些?說明你冇講大話??

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-5-8 07:50 AM 發表

講真,根本就唔可以唔批。
看到世衛對少人打的疫苗反最超前審批得最快, 就知世衛有人受西方壓力而拖慢審批

1月1日,世衛組織當天將美國輝瑞公司和德國生物新技術公司合作研發的疫苗,列為可緊急使用。世衛組織在一份聲明中表示,根據世衛審查發現,該款疫苗符合其設定的安全和有效標準。
2月15日,世衛組織發布的一份聲明中表示,阿斯利康新冠疫苗包括由韓國和印度生產的兩種版本,經過審查,確認阿斯利康新冠疫苗已經達到必要的安全標準,效益大于風險。
3月12日,世衛批准美國強生公司(Johnson & Johnson)旗下楊森制藥公司(Janssen Pharmaceuticals)研發的新冠疫苗(下簡稱楊森疫苗)。上月底,這款疫苗在美國獲准緊急使用。世界衛生組織12日宣布,將楊森疫苗納入緊急使用清單。這是世衛組織授權緊急使用的首款單劑接種的新冠疫苗。

但最多人打, 副作用最少的中國國藥疫苗, 郤要拖到5月6日先批, 明顯是打壓中國疫苖

但雖然係咁, 中國疫苗廣受好評,出口數十個國家

https://www.medsci.cn/article/show_article.do?id=e5782083951b

西方在全球合力對抗病毒上, 不單玩政治, 更千方百計利用疫苖作武器, 完全冇救人如救火的心態, 好可恥!

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2021-5-8 08:03 AM 發表

Trump爸之前都講世衞同中國扯貓尾
有晒證據
所以先退出世衞
盲背誦係冇用的, 攞你認為係的.那些審批專家組人員的名單吧??

攞唔出??就當你係人抹黑你就連批判能力都冇就亂吹!

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-5-8 08:13 AM 發表
沒有中國的疫苗,世界死亡更多,尤其是落後的國家,更是慘絕人寰。
西方的在今次疫情的處理手法, 處處透著懶理 二三線國的死活似的感覺. 很乎合2009年在YOUTUBE播放的撒克遜計劃的說法,

想滅絕西歐認為的低端人口喎.......

看來西歐不少政要,根本就係共濟會的成員

估下啫

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]