• 瀏覽: 24,135
  • 回覆: 252
  • 追帖: 3
+8
引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-5-8 06:47 AM 發表
【本報綜合報道】解放軍海軍094型彈道導彈核潛艇長征18號於上月正式入列,強化遠洋作戰能力。日本傳媒《日經亞洲》周三引述美國專家分析指,中國地理位置有難以克服的缺點,所有海軍潛艇基地位於淺水區域,需取道深水區域才能進入深海。一旦中美爆發衝突,美國及盟友日本的潛艇,可扼守第一島鏈進入深海的咽喉通道.......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210508/00180_002.html
帥化民話解放軍猛咁飛台島西南就係監視澎湖水道

日本呢啲小國

攻台要用潛艇咩

咁中國可以唔急於出第一島鏈,先發動潛艇戰,用潛艇消滅扼守要道嘅日本潛艇,打通通道,再要導彈攻擊日本潛艇基地和軍港,軍用機場……
咁美國日本點樣拆?

日本解放左自衛隊,即刻變自慰隊

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-5-8 07:28 AM 發表
巨浪已炸平日本
用核魚雷就炸海底板塊啦,等日本仔享受下大自然既10級按摩功能

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-5-8 08:48 AM 發表
美國佬都救唔到台灣省, 點樣救日本省  日本距離中國咁近 陸地用導彈都打沉日本
睇地圖,北韓射過去近好多喎

點解日本仔硬係咁喜歡侵略中國?國土面積,資源,又唔係唔夠你用

日笨狗吠,證明好怕

南韓澳洲都同中國friend過,
近代日本先徹頭徹尾做尾國條狗
到時打起上來,南韓澳洲會吾會幫拖都未知

日本新冠都未攪掂,日日幾千宗

先夷平日本島解除屏障

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-5-8 09:20 AM 發表
點解日本仔硬係咁喜歡侵略中國?國土面積,資源,又唔係唔夠你用
戰敗國的身份問題................!!

德國發動第一次世界大戰之後..........死心不息......!!
等待發動第二次世界大戰之後..........才認識到戰爭無法統一世界......!!
現在日本只發動過一次侵略戰爭..........最少要發動多一次侵略戰爭........日本才會收手....!!
這是人性的發展過程很難轉變.........簡單來說.......日本一定會發動另一次侵略戰爭....!!

日本仔中晒新冠都收咗皮啦!

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-5-8 07:49 發表
日本重建皇軍神風敢死隊
這年代的日笨人?不會了