• 瀏覽: 39,023
  • 回覆: 598
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 pugbb 於 2021-5-8 05:57 發表
【明報專訊】民主黨前主席胡志偉丁父憂,佢噚日獲高院批准短暫保釋,可以外出奔喪,但須遵守「奔喪時間、地點、路線保密」等條件。工聯會郭偉強(圖)就喺facebook留言「講乜都無用,法官批准了,但係辛苦咗懲教同事」,仲批評志偉,話「背祖忘宗,賣國求榮的人講盡孝,都一樣難聽過粗口」。

https://fs.mingpao.com/pns/20210508/s00046/d15f48e5f44115d19650b600f15b0116.jpg ...
支持郭偉強申張正義
口誅筆伐賣國死曱甴

証明阿爺都有人情味,俾你去奔喪

如果走甩左咁點先?不過呢條係懦夫一定唔敢,計過如果比人捉番就大劑

引用:
原帖由 1980720 於 2021-5-8 07:12 AM 發表

分分鐘有人借機搶犯
泛民人仕最鐘意借機走佬啦
好似某生咁 話去外國開會借機走佬
傻仔先至會去搶,像那些出逃的人一樣

有時說話講得太盡 ..

就算係窮兇極惡之徒..也是有父母的..想見最後一面也是人之常情

引用:
原帖由 87er 於 2021-5-8 07:09 AM 發表

“至少胡志偉奔喪還可以...什麼事都政治化又何苦呢...“

係民主黨、黃C……乜事都政治化先喎。
這個真呀,邊班人政治化。民生政治化有黑區議員同黑議員。飲食,生活政治化有黃店

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-5-8 07:22 AM 發表

😂要先殺人,才可以放下屠刀立地成佛。
我相信這條是成佛最短個路線。
殺人成佛!
🤔盡考也一樣。

正正常常一個人去奔喪就好平常好應該,
突顯唔到孝道。

但如果處於不能/無可能去到奔喪的環境下,
如坐牢中,
都仲話要去!還盡一切方法堅持要去到奔喪!
咁就完全表現出盡孝的大精神!

比一個唔洗坐牢的人去奔喪,
明顯這個情操高幾個檔次!

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-5-8 05:57 AM 發表
【明報專訊】民主黨前主席胡志偉丁父憂,佢噚日獲高院批准短暫保釋,可以外出奔喪,但須遵守「奔喪時間、地點、路線保密」等條件。工聯會郭偉強(圖)就喺facebook留言「講乜都無用,法官批准了,但係辛苦咗懲教同事」,仲批評志偉,話「背祖忘宗,賣國求榮的人講盡孝,都一樣難聽過粗口」。

https://fs.mingpao.com/pns/20210508/s00046/d15f48e5f44115d19650b600f15b0116.jpg ...
稍安無燥,啊爺係對自己的子民招安💖

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-5-8 07:04 AM 發表
下次到許智峰死老公老母又話叫政府唔好捉佢比佢返香港奔喪完再潛逃離開香港啦
許智峰的老豆老母都陪佢一齊出走咗

賣國黃絲會盡孝?黃絲唔係要滅絕廢老咩

吊你老婆收口啦
上次你條仆街差D被人告呀
無料扮4條

又要禍港, 仲講孝道?真係難聽過粗口!  無犯法就唔會比人拉。 狗官放生。

胡狗走左誰負責

引用:
原帖由 沙田勇敢的神童 於 2021-5-8 07:10 AM 發表
法律不外乎人情
同條仆街講法律人情?19年條仆街同你講咩,呸,而加死狗就講法律,對付lee d仆街係要攪到佢起吾返身,死晒狗先可以治到佢,不能有絲毫人慈,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]