• 瀏覽: 11,443
  • 回覆: 65
08年美元泛濫未收回、再加疫情擴大規模,但美國仍能保持低通漲,最主要原因就係中國向美輸出物資
如果美軍同中國開打,好明顯貿易做不下去,通漲、貶值都係美國經濟不可承受之重
而且台灣戰爭長期化令台積電不能供貨,對西方好大影響
經濟原因局限西方不得不接受盡快結束台灣戰爭,承認中國收回台灣既事實
唔好話開打,連有實質意義既經濟封鎖都冇可能~

美國不會為臺灣而與中國核同歸於盡
美國要去救以色列
美國垂死一戰發動阿富汗中東戰爭
不要怕
上合組織炸平美國恐怖分子
穆斯林解放巴勒斯坦
美帝崩潰一帶一路成真

中國軍力若足夠強大,美俄都不敢隨便出手,反而無乜機會引起大戰,口水戰當然不能缺,所以中國全力發展軍事力量,是為了世界和平啊。

如中國沒有了!留下這個世界又如何?即刻收佢皮啦!
今日我們的軍力足夠講出同一番說話💪

臺灣可以觀望
盯著美軍走佬去中東開戰
臺灣失去支援才投誠中國
國民黨可以馬上接受一國兩制笑嘻嘻

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-7 09:24 PM 發表
08年美元泛濫未收回、再加疫情擴大規模,但美國仍能保持低通漲,最主要原因就係中國向美輸出物資
如果美軍同中國開打,好明顯貿易做不下去,通漲、貶值都係美國經濟不可承受之重
經濟原因局限西方不得不接受盡快結束台灣戰爭,承認中國收回台灣既事實
尾角佬要台積電去美國設廠,將高端製程移去美國,所以,,,,,打就要,,,,,

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2021-5-8 11:10 AM 發表

尾角佬要台積電去美國設廠,將高端製程移去美國,所以,,,,,打就要,,,,,
美歐設芯廠,估計最快都要2-3年吧,要打也是這幾年內,不打的話就遙遙無期了

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-7 09:24 PM 發表
台積電將加快在美國設廠,保障對美國的供應,美國一早預左戰爭的結果。

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-7 21:24 發表
冇錯...台獨係垃圾.....菜菜子日日反中, 又話要包圍世界打中國.....幾時講打扙........

係廢話呀!空心菜.

呆灣內有部分台灣人支持中國.

引用:
放心,睇吓西藏下場就知,比中國收歸入版圖,美國做過乜?仲要死嚟同中共建交添,寧願放棄佢口中既民主台灣,就知佢有幾勢利囉,為台灣會博老命?想得好美呢。

引用:
仲有咁嘅思維,真係無知最可憐,依家係多邊行事呀,仲將所有雞蛋放同一個籃咩傻hi, 從來打仗呀資金都係湧去美狗資產,黃金資產,不如諗吓自身通脹,糧食,能源,貿易好過啦啦啦

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-5-8 01:43 PM 發表

仲有咁嘅思維,真係無知最可憐,依家係多邊行事呀,仲將所有雞蛋放同一個籃咩傻hi, 從來打仗呀資金都係湧去美狗資產,黃金資產,不如諗吓自身通脹,糧食,能源,貿易好過啦啦啦
「從來打仗呀資金都係湧去美狗」既"從來"即係幾耐? 只要你答到這一點就完全唔同看法~

引用:
原帖由 DDG98 於 2021-5-8 12:58 PM 發表
呆灣內有部分台灣人支持中國.
萊島人支持大陸,估計最多3%  

引用:
中國從來無需考慮老美會出兵幫台灣省,只考慮統一後美、歐玩經濟制裁的裝模作樣,但中國控制了稀土和台灣省的晶片製造,美、歐搞制裁也不敢,唯有吠兩下算數。 武統台灣省,中國是無後顧之憂,只是等時辰到。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]