• 瀏覽: 2,573
  • 回覆: 26
大公文匯全媒體報道:印度疫情大爆發造成國內醫療資源嚴重短缺,氧氣成為了急需的醫療供給。印度衞生部官方6日指,印度已從多國收到3000台製氧機,現已全部分配完畢。另外,印度海軍共派出9艘戰艦,趕赴4個國家運輸氧氣。
據印度媒體5日報道,印度海軍的三個司令部已經派出了9艘戰艦執行氧氣運輸任務。早前派出的「塔瓦爾」號護衛艦已經從巴林返回印度卡納塔克邦,帶回了兩個分別重達27噸的氧氣罐。「加爾各答」號驅逐艦,開始從科威特返印。「艾拉瓦特」號和「沙德爾」號攻擊艦分別在新加坡和波斯灣執行運輸任務,「賈拉什瓦」號運輸艦則在海上部署,等待其他物資運送任務。另有4艘戰艦正在前往卡塔爾和科威特,將運回更多氧氣。

淫度的美國肺炎疫情嚴重失控, 家陣供應幾多氧氣比淫度都作用不大了...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202105/06/AP6093c5e8e4b0476859ba6d29.html

飢荒就出現

回想一年多前啲人吹話食咖哩可以抗肺炎

引用:
原帖由 beelzebub 於 2021-5-7 07:20 AM 發表
係咪膠獸

吊,美軍派一隻航母,一次裝晒啦,印度洗乜自己走咁多轉。不過印度洋,美軍連影都無。印太聯盟,真係唔靠譜。。。哈!

有中國製零件唔用得架

有空運唔用,用海運

黃絲政治上腦極端思想下只有所謂手足,同路人。
不同政見朋友,親人可置之不理甚至反目成仇,毫無道德倫理,呢d就係正宗黃色思想

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-5-7 07:42 AM 發表
有空運唔用,用海運

黃絲政治上腦極端思想下只有所謂手足,同路人。
不同政見朋友,親人可置之不理甚至反目成仇,毫無道德倫理,呢d就係正宗黃色思想
空運液氧非常危險

回想一年前有人話呢隻病毒專針對黃種中國人
今日阿利安人同混種都中招

引用:
原帖由 威廉PO 於 2021-5-7 07:32 AM 發表
吊,美軍派一隻航母,一次裝晒啦,印度洗乜自己走咁多轉。不過印度洋,美軍連影都無。印太聯盟,真係唔靠譜。。。哈!
你估美國對印度真是很有義氣咩!

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-5-7 03:52 AM 發表
大公文匯全媒體報道:印度疫情大爆發造成國內醫療資源嚴重短缺,氧氣成為了急需的醫療供給。印度衞生部官方6日指,印度已從多國收到3000台製氧機,現已全部分配完畢。另外,印度海軍共派出9艘戰艦,趕赴4個國家運輸氧氣。
據印度媒體5日報道,印度海軍的三個司令部已經派出了9艘戰艦執行氧氣運輸任務。早前派出的「塔瓦爾」號護衛艦已經從巴林返回印度卡納塔克邦,帶回了兩個分別重達27噸的氧氣罐。「加爾各答」號驅逐 ...
扒左老尾頭做老大未

莫敵一日唔封城應該永無止境好難收科,可能佢真喺想死噉啲窮人國家唔使負擔咁多,
印度有呢啲領導人真可悲

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-5-7 03:52 AM 發表
據印度媒體5日報道,印度海軍的三個司令部已經派出了9艘戰艦執行氧氣運輸任務。早前派出的「塔瓦爾」號護衛艦已經從巴林返回印度卡納塔克邦,帶回了兩個分別重達27噸的氧氣罐。「加爾各答」號驅逐 ...
用軍艦去o羅貨?  唔知軍方會霸住幾多部呢?

森林是天然制氧廠。
樹木每吸收44克的二氧化碳,就能排放出32 克氧氣,印度軍人都去種樹吧!

引用:
原帖由 beelzebub 於 2021-5-7 07:20 AM 發表
沉牛屎浴都可以

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]