• 瀏覽: 18,695
  • 回覆: 330
+2
美國軍事智庫及英媒近日分別指出,美國多年來針對台灣議題採取的模糊策略現在已失效,台海危機一觸即發。美國國防部長辦公室中國

美國政棍又打嘴炮,天天新款 日日唔同

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210505/bkn-20210505091439459-0505_00952_001.html

一。你美國認有鬼用。要聯合國認就話有D力。二。當開打時,你認唔認又點?忍獨立就出兵?系出既唔認都大把理由出

「兩岸開戰」,即包括台灣先打大陸。

尾國點解要等到兩岸開戰?有膽就即刻承認台獨啦。

快D承認啦。

到時都打殘打爛咗呆灣, 承認又如何?
到時名正言順打中國?
即係一係唔打, 一打就直接出核武轟呆灣, 無謂留個靚位比老尾?

引用:
原帖由 team123456 於 2021-5-6 07:42 PM 發表
美國軍事智庫及英媒近日分別指出,美國多年來針對台灣議題採取的模糊策略現在已失效,台海危機一觸即發。美國國防部長辦公室中國

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210505/photo/bkn-20210505091439459-0505_00952_001_01b.jpg?20210505145243

美國政棍又打嘴炮,天天新款 日日唔同:smile_30 ...
白痴嘅,中國一對台灣動武,唔駛幾日就搞惦咗台灣啦,到時你承認台灣獨立已經無用啦。
根本美國就唔打算幫台灣,但又唔可以講到明,咪由呢啲人講埋啲廢話去安慰下台灣班台蛙囉。

如果真係開戰啊都冇台灣啦仲獨乜嘢立啊我想問

核平萊灣!!!

阿前官員, 都去到開戰那一步, 你大美國承唔承認, 在那時有意義嗎?!   
呆灣最想的是你美國大兵會為呆灣送上生命來保護, 你們會為呆灣搭上美國本地來跟中國一戰嗎?!

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-5-6 07:52 PM 發表
到時都打殘打爛咗呆灣, 承認又如何?
到時名正言順打中國?
即係一係唔打, 一打就直接出核武轟呆灣, 無謂留個靚位比老尾?
一出核武點會射呆灣,梗係射老尾,一射就射幾百枝,一打就要打死打到冇還擊之力,即世界末日!

美國?邊個窮國家黎

一出手就核佢老母武啦,跟住一齊向西

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-5-6 07:47 PM 發表
「兩岸開戰」,即包括台灣先打大陸。

尾國點解要等到兩岸開戰?有膽就即刻承認台獨啦。
唔係Biden做左總統老侵可能承認左囉,而家尾國佬擺明又屈又惡隨時擺台獨上枱

係唔係打算承認台灣獨立之後,立即承認台灣滅國?

哈哈
尼招推灣灣去死
承認不過唔幫拖,只出口唔出手

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]