• 瀏覽: 4,001
  • 回覆: 31
由北約前秘書長、丹麥前首相拉斯穆森創立的智庫「民主聯盟基金會」,昨日發布「2021民主認知指數」報告,指出全球調查顯示,美國雖然自詡為全球民主的首席守護神,卻在全世界被視為更像是對民主的威脅,排名比俄羅斯與中國更高。
報告針對全球53國5萬名受訪者進行調查,44%受訪者擔心美國威脅他們國家的民主。相比之下,對中國影響力感到恐懼的受訪者比率是38%,俄國則是最低的28%。

補充 From RT news (google翻譯):
在那些懼怕美國影響的國家中,亞洲國家居高不下,而巴基斯坦則最懼怕華盛頓。日本受訪者也認為美國比中國更受關注-墨西哥,加拿大,哥倫比亞,希臘,以色列,澳大利亞,烏克蘭和瑞士也位居前半。

-------------------------------------------------------------

此調查既啟示 .....  呢個世界上, 唔係剩係得一種聲音

新聞來源連結:
http://paper.wenweipo.com/2021/05/06/GJ2105060003.htm

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
黃絲曱甴只得一種聲音:汪 汪 汪

地球上越來越多正常人知道!
全地球最恐怖國家係美國!
地球最恐怖極端破壞者!
偽民主傻國

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-5-6 02:49 PM 發表
地球上越來越多正常人知道!
全地球最恐怖國家係美國!
地球最恐怖極端破壞者!
佢  以前策略是扮君子   如今霸權魔爪已不隱瞞

三強鼎立玩哂全球

老美威脅恐嚇全世界,用顔色革命推翻唔聽話嘅政權換上䑛美傀儡;唔聽老美話又有巨大利益嘅直接出兵去搶,如伊拉克利比亞,一出兵就直接殺左佢總統先,講乜7人權

世界上越來越多人醒覺,只有香港台灣廢柴青年被蘋果和法論功媒體洗腦覺得美國好民主自由。

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-5-6 02:55 PM 發表
三強鼎立玩哂全球
我諗"三強" 實力比例是 6:2:2  ,   邊個是 6  唔駛講得太清楚啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-6 02:56 PM 發表
過主啦DS殘餘勢力
明日奧巴狗隻頭馬上絞刑台~已開始傳開
什麼民煮組織
你今日應該未食藥,唔好諱疾忌醫🙄

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-6 02:59 PM 發表
中方被16國聯盟艦隊圍住、為可重唔諗辦法 還為長征火箭問題而傷心?
火箭問題有可能由大胸軍做成

老尾有種外星武器會令晶片機件故障失靈
失敗既野無可避免, spaceX 往績仲差

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-5-6 03:01 PM 發表

我諗"三強" 實力比例是 6:2:2  ,   邊個是 6  唔駛講得太清楚啦
6又好7又好啦,呢3個惡魔長期互片,其他小國咪受哂傷囉。

正常人都知

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]