• 瀏覽: 1,884
  • 回覆: 10
最後一節,F-35A的數量可能不再像預期那麼多的,是自身的維護問題,與及因應原本相對於對比其他隱身戰鬥機不太明顯的優勢,而發展出的未來空戰網絡..........(PS 標題不是我作的)

另外有點必須留意,若根據雷達截面績計算方法,就算殲20的RCS比F-35A大10倍,雷達探測距離都只會大44%。若果20只是大兩三倍的話,那雷達測距離的增長幾乎可以.........

https://www.youtube.com/watch?v=IvxihD-m2Ww

面對遠不及預期嘅市場環境,洛馬嘅公關應該好頭痕

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2021-5-6 06:17 PM 發表
面對遠不及預期嘅市場環境,洛馬嘅公關應該好頭痕
當年啲油水位都退晒休啦
新上位嗰啲,你唔餵就有其他人餵

聽聞F-35已被冷待,美國要集中精力搞六代機。

肥電已經成為擺設,不會攞來空戰,攞渠來沙盤推演都多餘。

美國寧加造f-16 都唔做f35 就知咩事

肥電600架以上,有聯合作戰系統配合其他機種制空權手到-拿來啦,寫幾多飛機文都改不了現況囉

引用:
原帖由 bi11 於 2021-5-7 07:04 AM 發表
美國寧加造f-16 都唔做f35 就知咩事
大量生產f16係配合肥電作戰,肥電載彈量有限

當J10C, J16, J20, J31都掛上PL-15, F-35A就可以說無優勢, 何況來年PL-21超遠程空空導彈真的可以出現, 如能縮短導彈長度放入J20/J31彈倉體內, F-35A更加輸了一條街, 不過如能外掛兩枝長版PL-21在J16, 轟6或空戰預警機上都是不錯的選擇.

六代機出現之前,美國應該不敢出手佔中

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-5-8 02:27 PM 發表
肥電600架以上,有聯合作戰系統配合其他機種制空權手到-拿來啦,寫幾多飛機文都改不了現況囉
其實你這樣不學無術,很可笑又很可悲…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]