• 瀏覽: 18,220
  • 回覆: 147
菲律賓總統杜特爾特接種中國國藥新冠疫苗後引發爭議,向中國退回國藥疫苗。

杜特爾特周一晚由衞生部長為他接種國藥疫苗,被外界批評國藥疫苗未獲當地藥物監管部門批准使用,質疑杜特爾特此舉違法,向公眾傳遞錯誤訊息。

杜特爾特向公眾致歉,指有關決定是他醫生建議,已要求中國停止捐贈,以及收回已捐贈的一千劑國藥疫苗,並通知中方只需要向菲律賓提供科興疫苗,期望平息爭議。

似乎美國正在加快策反菲律賓
老杜打國藥都俾人屌都飛起
仲有個親美外長亂9咁發表反中言論

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/world/60937817335d19e72a6ee5ec/菲律賓總統接種國藥新冠疫苗惹爭議-向中國退回疫苗

菲律賓呢隻狗都係養唔熟.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-5-6 01:51 PM 發表
賓佬難得出一個好總統
如果真係推翻老杜就真係自取滅亡

已要求中國停止捐贈

之後要比錢買又吊過

古惑的槍

這是它國內政,中國不會干預。

中國自己都唔夠用,買唔買其實都無所謂

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-5-6 01:55 PM 發表
這是它國內政,中國不會干預。
美國佬要阻撓我國於東南亞一帶一路計劃

引用:
原帖由 john117 於 2021-5-6 01:53 PM 發表

賓佬難得出一個好總統
如果真係推翻老杜就真係自取滅亡
老杜唔會被推翻,但下年就要退下來再選新總統,菲律賓法例亦規定總統唔可以連任

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2021-5-6 01:59 PM 發表

老杜唔會被推翻,但下年就要退下來再選新總統,菲律賓法例亦規定總統唔可以連任
所以美國佬宜家就要做定工夫
睇黎賓佬嘅未來.......

其實賓賓同香港情況差唔多. 以前係美國佬殖民地, 大把菲奸曱甴. 雖然話美國佬曾經大舉殘殺原住民, 不過班菲奸曱甴亦好似香港D漢奸曱甴一樣, 當冇呢回事.

冇大陸,賓州就好快跟三哥一樣,變成四哥

呢條賓仔養唔熟架!真係養狼狗咬心口。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-5-6 01:51 PM 發表
選舉國家都系咁,無話養唔養,最好菲律賓反中,中國乘機填左黃岩島

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]