• 瀏覽: 21,138
  • 回覆: 209
+6
學生組織「光城者」4名成員被指涉嫌違反《港區國安法》,警方今日(6日)凌晨上門拘捕。該組織凌晨1時許於社交平台Facebook發貼,指已有律師前去了解。

「光城者」曾於今年1月31日,在旺角奶路臣街近缽蘭街及沙田港鐵站外設置街站,警方其後到場調查後,以涉嫌違反第599G章《預防及控制疾病(禁止羣組聚集)規例》,分別向旺角街站的4男1女(13至24歲),和沙田街站的2男2女(15至19歲)分別發出5張及4張定額罰款通知書。

要唔要訂呆灣專線漁船位?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210506/bkn-20210506111207874-0506_00822_001.html

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-5-6 01:04 PM 發表
學生組織「光城者」4名成員被指涉嫌違反《港區國安法》,警方今日(6日)凌晨上門拘捕。該組織凌晨1時許於社交平台Facebook發貼,指已有律師前去了解。

「光城者」曾於今年1月31日,在旺角奶路臣街近缽蘭街及沙田港鐵站外設置街站,警方其後到場調查後,以涉嫌違反第599G章《預防及控制疾病(禁止羣組聚集)規例》,分別向旺角街站的4男1女(13至24歲),和沙田街站的2男2女(15至19歲)分別發出 ...
個LOGO擺明就係恐怖份子啦

乞食都攪咁多野真係底死啦

就咁擺個兜係地下.......細細地搵咪好lor

講真近期真係好多人戴黑口罩
果啲口罩能防菌嗎

先帶他們驗一驗個腦,不過我也喜歡這種白痴自投羅網,不用警察花力氣去緝捕。

即場槍斃呢D死賤種啦!

啱架喇
唔好比班廢物成日響d灰色地帶玩玩吓
有咩意依郁拉能咗先
告唔告一件事

咁能鐘意試紅線吖哪

引用:
原帖由 john117 於 2021-5-6 01:09 PM 發表

個LOGO擺明就係恐怖份子啦
https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/20210506-01_NYS3O_1200x0.png
依家震過貓王
篤唔篤灰好呢

引用:
原帖由 wingsyip 於 2021-5-6 01:15 PM 發表
講真近期真係好多人戴黑口罩
果啲口罩能防菌嗎
曱甴鍾意快樂抗爭,所以戴個黑口罩食餐黃店二手飯已經當做左野,有啲黐得勁既仲當贏左

又一班戇居仔諗著掛個牌頭呃儍仔錢

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-5-6 01:27 PM 發表

依家震過貓王
篤唔篤灰好呢
我估都係一班ON9仔女
以為facebook開檔就冇事
最好拉多幾班呢D白痴殺雞儆猴

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-5-6 01:04 PM 發表

「光城者」曾於今年1月31日,在旺角奶路臣街近缽蘭街及沙田港鐵站外設置街站,警方其後到場調查後,以涉嫌違反第599G章《預防及控制疾病(禁止羣組聚集)規例》,分別向旺角街站的4男1女(13至24歲),和沙田街站的2男2女(15至19歲)分別發出 ...
看來真係無哂資助喎

曱甴已經窮途沒路

要追查組織資金來源

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]