• 瀏覽: 2,514
  • 回覆: 20
公務員事務局局長聶德權在社交網站公布,至今已經有100萬人接種了至少一劑新冠疫苗,感謝市民的支持。

接種第一針疫苗人數已經有100萬啦,我自己都已經接種左第一劑疫苗(科興),希望會有更多人去接種疫苗,令香港可以早日回復正常,盡快通關

新聞來源連結:

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8403796-聶德權:100萬人已接種至少一劑新冠疫苗

我打完兩劑
乜事都冇
啲人俾傳媒嚇親

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-5-5 07:03 PM 發表
公務員事務局局長聶德權在社交網站公布,至今已經有100萬人接種了至少一劑新冠疫苗,感謝市民的支持。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2021/05/210323_CR_聶德權_fb-1-1.jpg

接種第一針疫苗人數已經有100萬啦:smile_o ...
只係兩個月已經一百萬人打左第一劑,都唔算慢

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-5-5 07:24 PM 發表

只係兩個月已經一百萬人打左第一劑,都唔算慢
快,慢是要比較
同日,韓比是快
同英美比是慢

好想快啲到月中打第二針科興啊

本來已經正常
第4波病毒消失佐
呢個幾星期全部係變種病毒

引用:
原帖由 superplx 於 2021-5-5 08:20 PM 發表
本來已經正常
第4波病毒消失佐
呢個幾星期全部係變種病毒
剛剛東方報導
爆出驚入內幕
所謂社區變種病毒不明傳播
班人原來全部都識,開過無罩party

成績算是不錯。

變種病毒來襲,為人為己,

可以打針的盡量及早去打吧!

在下早前都打完兩針了。

原來要跑數

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-5-5 08:27 PM 發表

剛剛東方報導
爆出驚入內幕
所謂社區變種病毒不明傳播
班人原來全部都識,開過無罩party
唔怪得咁奇怪
點解得菲人先會中病毒
睇黎外傭強制打針其實有呢個需要
唔知菲國外長對佢地國民行為點評論

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-5-5 07:35 PM 發表
好想快啲到月中打第二針科興啊
我都是月中打第二針科興

其實好簡單啫, 請外傭嘅僱主, 必須保證其僱用外庸打咗防疫針, 最簡單係僱主承擔打針嘅費用, 以用者自付為原則。

其實如果唔係當中有一班曱甴及邪教組織將科興抵毀、造謠, 打針嘅人應該會好多, 全世界都冇一種疫苗係百分百安全, 好睇個人嘅體質及反應, 打咗疫苗的好處一定多過唔打。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]