• 瀏覽: 822
  • 回覆: 12
衞生署衞生防護中心公布,中心正調查6宗新增新冠肺炎確診個案,至今本港累計11797宗個案。新增的個案中有3宗為輸入個

噢!其中一宗個案,係打咗疫苗第一針。所以,D變種病毒,真係而家D疫苗未必可以全面有效。

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 外傭染雙重變種病毒株1人接種首劑復必泰

外傭群組,似乎有爆發危機風險

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-5-5 06:02 PM 發表
衞生署衞生防護中心公布,中心正調查6宗新增新冠肺炎確診個案,至今本港累計11797宗個案。新增的個案中有3宗為輸入個

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/08a2a07fa478113102f7211db378ac12/stheadline/inewsmedia/20210505/_2021050514285732094.jpg ...
變種病毒打敗伏必泰

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-5-5 06:18 PM 發表

變種病毒打敗伏必泰
真係呀

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-5-5 06:05 PM 發表
外傭群組,似乎有爆發危機風險
而家俾錢請幾十萬外人返長駐搞迫搞亂香港班現代奴隸主一定好驚,屋企都要戴口罩

無啦無啦

今次真係大檸樂

是誰把關不力?

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-5-5 06:24 PM 發表

真係呀
小心!

所以,叫佢地強制性撿疫又話歧視佢哋

有個之前已經打咗第一針伏必泰
香港啲專家以前吹得就吹
包括藥廠,又話邊隻第一針八九十個巴仙抗疫
而家證明唔知自己講乜,嗡得就嗡
口供日日改,信佢兩成,真係雙目失明

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-5-5 06:49 PM 發表
有個之前已經打咗第一針伏必泰
香港啲專家以前吹得就吹
包括藥廠,又話邊隻第一針八九十個巴仙抗疫
而家證明唔知自己講乜,嗡得就嗡
口供日日改,信佢兩成,真係雙目失明
係呀,其實都預咗,D疫苗對變種病毒唔會有幫助。

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-5-5 18:29 發表
無啦無啦

今次真係大檸樂

是誰把關不力?
同心抗疫,唔好抽水製造分化了

希望唔好再咁多變種個案

外傭群組來勢洶洶

香港人自己小心

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]