• 瀏覽: 14,088
  • 回覆: 161
+6
變種病毒沒完沒了,衞生署衞生防護中心公布,本港今日(5日)新增6宗確診個案,所有患者均為女性,年齡介乎29至46歲。中心...

香港去食屎啦!又三宗,支持大陸吾好開放比班垃圾入境

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210505/mobile/bkn-20210505121628365-0505_00822_001.html

病毒變種 打完等於無打

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-5-5 05:22 PM 發表
病毒變種 打完等於無打
咁著咗避彈衣上戰場都會死,咁樣係咪可以唔著!

引用:
原帖由 老納 於 2021-5-5 05:38 PM 發表

師兄講得好

打一針本來就未能發掃全效
而且是變種病毒,保障力更低一些

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-5-5 05:39 PM 發表

師兄講得好

打一針本來就未能發掃全效
而且是變種病毒,保障力更低一些
我四月初已經打完兩針,但我仍然會做足預防措施的!

政府又話現有疫苗,仍然有效對付變種病毒既?

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-5-5 05:41 PM 發表
政府又話現有疫苗,仍然有效對付變種病毒既?
佢只係接種咗一劑,未打晒架,所以保護力未必係最高,大家快啲打啦,打完晒仲要等十四日架!

成全港首宗接種復必泰後感染變種病毒。

引用:

未變種 前係  95% 擋隔,   變左種 立即失效 .... 岩岩先打完針個d  又要重擔心過

引用:

宜家除左 子蛋 , 仲多左 子蛋既變種 -- 毒氣蛋,  避蛋衣  既作用大減

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-5-5 05:57 PM 發表

宜家除左 子蛋 , 仲多左 子蛋既變種 -- 毒氣蛋,  避蛋衣  既作用大減
咁咪著埋NBC suit囉!但係都要著避彈衣丫嘛!

大家要明白,疫苗並非百份百保你唔中招,只不過中招後變重症死亡嘅機會就會大大降低,打唔打隨便你

現在香港人真頭痛,不只要預防自己中招,更要避免所住大廈的人中招,一旦有人中招,就全座大廈居民都受害,真瘋狂。

復必泰研發唔提美國,方向報怕美國嬲定係收咗着數

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]