• 瀏覽: 1,681
  • 回覆: 25
+5
行政長官林鄭月娥表示,沒有賦予港台新角色,而節目並非不可以批評政府,但必須客觀及持平,不能夠有偏見。對於港台助理節目主任利君雅不獲續約、港台刪除網上平台多集節目重溫等問題,林鄭月娥說人事管理及廣播工作,由部門首長負責,她沒有參與。 香港電台節目製作人員工會說,管方是在四月中發信利君雅,指她的調查報告已完成,聲稱指控成立,並因應調查結果,扣除利君雅以月計的約滿酬金。工會極不認同「投訴成立」的決定,剋扣同事應得的合理報酬亦極不合理,等同欺壓。

全世界排名第二嘅特首,請問7.21誰主真相,客唔客觀?持唔持平?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/林鄭月娥-港台節目可批評但須客觀持平-143428949.html

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2021-5-5 09:09 AM 發表
https://youtu.be/or4B7NpHwbY

例如31看世界印度篇是9up

港台可以玩反中玩得咁耐, 林鄭居功不少. 我諗中央唔開聲, 港台仲會有排玩落去.

用公帑反政府,賤過黃媒

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-5-5 09:47 AM 發表
用公帑反政府,賤過黃媒
咁拍7.21呢集係咪反政府

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-5-5 09:12 AM 發表

可能用大公文滙做標準
咁你簽咗效忠紙又用乜野標準呀?"良知"還是"糧支"呢?

香港市民極不認同利君雅的表現,
唔該工會盡快向市民交代。

但係港台班黃色畜生只識「偽造」新聞呢

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-5-5 10:17 AM 發表
但係港台班黃色畜生只識「偽造」新聞呢
請問邊條新聞?

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2021-5-5 10:20 AM 發表

請問邊條新聞?
100%都係「偽造」

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-5-5 10:23 AM 發表

100%都係「偽造」
哦!100%!
感謝回覆。

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2021-5-5 10:25 AM 發表

哦!100%!
感謝回覆。
同毒果日報一樣,所有報道都係「偽造」出嚟嘅。

佢哋個創辦人「肥佬黎」一樣,明明係born in China,但日日喺度「認親認戚」扮香港人

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2021-5-5 09:09 AM 發表
行政長官林鄭月娥表示,沒有賦予港台新角色,而節目並非不可以批評政府,但必須客觀及持平,不能夠有偏見。對於港台助理節目主任利君雅不獲續約、港台刪除網上平台多集節目重溫等問題,林鄭月娥說人事管理及廣播工作,由部門首長負責,她沒有參與。 香港電台節目製作人員工會說,管方是在四月中發信利君雅,指她的調查報告已完成,聲稱指控成立,並因應調查結果,扣除利君雅以月計的約滿酬金。工會極不認同「投訴成立」的決定,剋 ...
港台根本無報黑暴在事件中的角色, 好唔公平

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]