• 瀏覽: 26,462
  • 回覆: 419
+5
公務員 子女讀書免費播.. ??

引用:
原帖由 刺客禁言 於 5/5/2021 06:57 發表
周圍都係生豬肉 住都住得唔快樂
又引入篤背脊文化 真係好難和你癲
一句到尾,你隻仆街死曱甴肯走未?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-5-5 07:05 AM 發表

例如呢?
沙田站,太子站,周梓樂,假文宣不停老屈警察

仲扮無知?

毒果既新聞恐怕只有個日期先有機會係真的...

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-5 06:51 AM 發表
辛勤工作,營營役役,為了甚麼?不外乎是升職加薪、一展抱負,過一些更好的生活吧?但你又可曾想過,世上就有這麼一份工,即使給你大好「錢」途,你卻不要也罷? 「聽到啲消息係會宣誓嘅⋯⋯想嚟呢度(英國)畀個女接受教育,咁我哋都選擇辭職。」 雖千萬人吾往矣的主角,乃是前公務員阿樂(化名...

阿樂坦言,原本薪水大概$26,000左右,若升職的話,既「跳point」又加薪,5年間可加至$43,000 ...
有冇留意個鬼佬對眼係望個垃圾桶?
個中國人對腳係穿水靴?你係自己屋企會唔會咁穿?

父母決定往英國,讓女兒接受種族歧視、校園欺凌、校園性侵的文化,有了自由,都無所謂了!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-5-5 06:57 AM 發表
周圍都係生豬肉 住都住得唔快樂
又引入篤背脊文化 真係好難和你癲
你仲留係中國香港?

引用:
原帖由 cskch 於 5/5/2021 06:51 發表
辛勤工作,營營役役,為了甚麼?不外乎是升職加薪、一展抱負,過一些更好的生活吧?但你又可曾想過,世上就有這麼一份工,即使給你大好「錢」途,你卻不要也罷? 「聽到啲消息係會宣誓嘅⋯⋯想嚟呢度(英國)畀個女接受教育,咁我哋都選擇辭職。」 雖千萬人吾往矣的主角,乃是前公務員阿樂(化名...

阿樂坦言,原本薪水大概$26,000左右,若升職的話,既「跳point」又加薪,5年間可加至$43,000 ...
毒果妓者眼中嘅六雞嘢就係錢途,唔怪之得黃媒為咗雞碎咁多糧支就出賣良知啦,原來佢哋眼中嘅錢途係值六雞。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-5 06:51 AM 發表

見到佢有個女仲要接受教育,我就會心一笑

引用:
原帖由 montejo 於 2021-5-5 07:45 發表

有冇留意個鬼佬對眼係望個垃圾桶?
個中國人對腳係穿水靴?你係自己屋企會唔會咁穿?
成篇文作都... 呢次作者穿哂煲. 個英國佬眼神完全唔似識佢, 表情仲有D 唔佬like.. 咁既相都登出來話叫關係好?!

公務員搵26k算基層而已,同埋講咩如果升職頂薪60k呀?如果中六合彩有幾千萬添,點解唔寫佢有幾千萬?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-5-5 07:23 AM 發表

管理質素唔得
已大不如前
搞個疫情都搞唔掂
令中央擔心
原來你都贊成好似殖民地咁,特首直接由中央委派,命令由中央發出

若升職的話……真係笑左!我若果不停升職的話,做特首啦,得果26000人工,即係低級工務員啦!正白痴!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-5-5 07:45 AM 發表

沙田站係乜?
新城市廣場,假文宣看圖作文,屈警察打人
但相中遊客事後面書貼文多謝警方保護

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]