• 瀏覽: 19,676
  • 回覆: 418
  • 追帖: 2
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-5-5 06:38 PM 移動
引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-5 06:51 AM 發表

辛勤工作,營營役役,為了甚麼?不外乎是升職加薪、一展抱負,過一些更好的生活吧?但你又可曾想過,世上就有這麼一份工,即使給你大好「錢」途,你卻不要也罷? 「聽到啲消息係會宣誓嘅⋯⋯想嚟呢度(英國)畀個女接受教育,咁我哋都選擇辭職。」 雖千萬人吾往矣的主角,乃是前公務員阿樂(化名...

阿樂坦言,原本薪水大概$26,000左右,若升職的話,既「跳point」又加薪,5年間可加至$43,000 ...
絶對支持佢全家走路英國

熱賣及精選
又係一個傻仔

引用:
原帖由 老納 於 2021-5-5 07:09 AM 發表

周圍都係曱甴,真係住得唔快樂,而家佢哋自動自覺走去英國,香港又可以再進步了
管理質素唔得
已大不如前
搞個疫情都搞唔掂
令中央擔心

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 cusooninhk 於 2021-5-5 07:15 AM 發表

好奇怪,不停宣傳移民英國,毒蘋果日報記者仲未走?🤣🤣🤣🤣
走唔到 不是本土香港人 怎樣有bno

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-5-5 07:08 AM 發表

你啲曱甴手足彈珠射爆眼就砌警察生豬肉布袋彈射爆爆眼女隻眼
但真係有射爆印尼記者隻眼喎

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-5-5 07:25 AM 發表

但真係有射爆印尼記者隻眼喎
你問我舉例你班曱甴砌警察生豬肉例子嘛,咁我舉眾多例子既其中一個俾你睇囉,事實係你班曱甴砌生豬肉嘛

香港曱甴,時代垃圾。

想個女含英國L多啲!

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-5 07:15 AM 發表

D反中白一日人在中國地方, 講既野都無說服力...
所以而家香港人先可以理解
國內就算係乜野階層都有吸錢走人既傾向
中國係最大移民輸出國呢
係同胞黎

引用:
原帖由 cskch 於 2021-5-5 06:51 發表

辛勤工作,營營役役,為了甚麼?不外乎是升職加薪、一展抱負,過一些更好的生活吧?但你又可曾想過,世上就有這麼一份工,即使給你大好「錢」途,你卻不要也罷? 「聽到啲消息係會宣誓嘅⋯⋯想嚟呢度(英國)畀個女接受教育,咁我哋都選擇辭職。」 雖千萬人吾往矣的主角,乃是前公務員阿樂(化名...

阿樂坦言,原本薪水大概$26,000左右,若升職的話,既「跳point」又加薪,5年間可加至$43,000 ...
毒果淫報,總係做假!

就睇去到英國變赤貧!

2021東京奧運年 歐亞大升年
抵制99妖視反中宣淫 殘民自肥
支持TVB愛國愛港起跑線!
抵制特屍拉虛幣!
支持豐田氫氣動力迎奧運!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-5-5 07:27 AM 發表

你問我舉例你班曱甴砌警察生豬肉例子嘛,咁我舉眾多例子既其中一個俾你睇囉,事實係你班曱甴砌生豬肉嘛
警察邊會畀人砌到生豬肉?
不嬲視而不見架話人抹黑架啦

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-5-5 07:23 AM 發表

管理質素唔得
已大不如前
搞個疫情都搞唔掂
令中央擔心
係市民唔肯配合政府的防疫政策,就懶政府防疫不力!

若升職 即係未升職

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
小英最多變態佬
輪姦獸交玩糞戀童樣樣有得玩
Welcome to the heaven

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-5-5 07:33 AM 發表

若升職 即係未升職
升多幾升容乜易升到政務司司長

引用:
原帖由 老納 於 2021-5-5 07:32 AM 發表

係市民唔肯配合政府的防疫政策,就懶政府防疫不力!
點樣唔配合?

提示:支持鍵盤翻頁左 右