• 瀏覽: 9,807
  • 回覆: 76
+5
澳洲同中國同一級????

不自量力的袋鼠兵!

我猜中國從來不當澳洲是對手

太當自己一回事!!! 

澳洲去完阿富汗殘殺平民 以為自己好打得 如果夠膽搞事 要畀佢知道天高地厚

與中國“勢均力敵”的袋鼠國海軍陣容:
萬噸以上:兩艘堪培拉,比075小
驅逐艦:三艘霍巴特,噸位和052系列一個檔次,對面打擊能力和防空能力都不如052D。
護衛艦:8艘安扎克,噸位比054A還小一點,每艘8個坑
潛艇:6艘柯林斯,普通的柴電潛艇,沒有AIP更沒有黑魚
全部都是是外購裝備,堪培拉是西班牙產,霍巴特船殼西班牙產,宙斯盾系統美國產,安扎克德國產,柯林斯瑞典產,而大部分是多年前的過時貨。

每次見到鬼佬,我都好想笑!

澳洲若不響應美國號召,中國與之開戰機會大概不高。

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-5-6 02:28 AM 發表
與中國“勢均力敵”的袋鼠國海軍陣容:
萬噸以上:兩艘堪培拉,比075小
驅逐艦:三艘霍巴特,噸位和052系列一個檔次,對面打擊能力和防空能力都不如052D。
護衛艦:8艘安扎克,噸位比054A還小一點,每艘8個坑
潛艇:6艘柯林斯,普通的柴電潛艇,沒有AIP更沒有黑魚
全部都是是外購裝備,堪培拉是西班牙產,霍巴特船殼西班牙產,宙斯盾系統美國產,安扎克德國產,柯林斯瑞典產,而大部分是多年前 ...
根本澳軍的實力懸殊到,笑了出黎

附件

20210505_c624b3a2ad03ee7809d1Wcg385FfgS5x.jpg(38.19 KB)

勢均力敵?講到屠殺手無寸鐵嘅平民,解放軍拍馬都追唔上佢哋。

澳洲佬真心勁!

引用:
原帖由 archress 於 2021-5-5 01:08 PM 發表
澳洲咁撚勁嘅咩?
佢認為五眼聯盟,就如等同可指令美軍出手做嘢呢。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-6 07:05 AM 發表

根本澳軍的實力懸殊到,笑了出黎
袋鼠國不知道哪裡來底氣來叫板中國?它只不過是美國一條狗罷了!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-5 10:46 AM 發表
唔打得都兇得的絕技~打偏自己的媒體 
台灣中天?

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-5-6 11:10 AM 發表

佢認為五眼聯盟,就如等同可指令美軍出手做嘢呢。
不過我認為,因為有囚犯基因遺傳,所以打起上嚟,都可能會幾兇狠下嘅!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]