• 瀏覽: 30,837
  • 回覆: 6
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 人為財S 於 2021-5-5 01:15 AM 發表
下台啦!黃藍都好妥你呀!你點對得住中央同支持過你嘅市民呀!?外傭傳播肺炎嘅風險有幾大你唔係傻嘅睇唔到呀!??

俾人吠兩吠你就縮!?你係咪本末倒置左邊個係僱主呀,特首?!!

醒D啦,連咩任呀你,返屋企吔蕉啦!!!
賓印無左香港份工的收入會即死,但香港人無外佣是不會死的,那班殘癈富中產及葉劉一類的懶人,就是間接播疫的元凶,引入37萬衛生意識極低,隨街坐及隨街吃的計時炸燀

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-5-5 05:11 PM 發表
檢視的結果是:不能讓外傭免費打針,要每劑收兩千元,而且每次檢測收五百。
cannot agree more,香港現在每天為輸入病毒的人提供免費醫療,on9 到極點,叫佢派錢話無錢

引用:
原帖由 比錢 於 2021-5-5 02:45 PM 發表
吾打針米出法例禁止外傭聚集! 捉倒罰5千,冇$罰就不續簽証!
即罰5萬,無錢立即趕出境

引用:
原帖由 香港奶茶飄飄 於 2021-5-5 01:17 PM 發表
香港中產
請外傭變成請病毒到香港
香港那班殘癈富中產,害死全香港的人

引用:
原帖由 kobe36 於 2021-5-5 11:24 AM 發表
https://www.hk01.com/即時國際/514506/港人之痛-2010年馬尼拉人質事件-8人命喪菲律賓-道歉遲了8年

死菲律賓狗一世都欠香港人
希望亡者安息,但香港人爭氣啲啦,竟然比賓佬威脅!無工人用 是不會死的

引用:
原帖由 kobe36 於 2021-5-5 11:22 AM 發表
個癲婆只會恰港鳩人,比條死賓佬凶兩凶就淆晒底,死臭雞賓妹死臭雞印妹吾黎香港就天下太平一定可以清零
完全同意!!!

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-5-5 07:31 AM 發表
外傭全部停,引入國産保姆,又能做一手好菜,又能和老人溝通,吾撚係歧視大陸人呀?!
完全讃成!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]