• 瀏覽: 30,843
  • 回覆: 495
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-5-5 01:34 發表
理應取消外傭,好多國家都無,係得腥港人仲會咁樣勞疫人!
是噢,去街市見好多要幫手做雜工

林鄭真係無9用
次次都縮
你咁l 樣唔係做領導材料
快d 走啦
搵個硬淨d 做
唔好害人害物
好無?

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-5-5 01:38 AM 發表

是噢,去街市見好多要幫手做雜工
所以腥港人先最pk!取消外傭!還外傭公義!

變異新冠是沒有歧視人種的,
我們香港要的是安全!
支持林鄭特首政府的一切防疫政策。

因為事件拖到今日, 已有一定時間, 情況是.....
仲未出現大規模(見得到的)社區感染,
所以......便決定煞停, .....了事咁解囉!

BUT, 現實好似係.....Begin中?

https://www.hk01.com/社會新聞/620914/薄扶林豪峰-康怡花園n2座菲傭確診變種病毒-政府凌晨急封區檢測
""昨(4日)錄得4宗新增確診個案,以及少於10宗初步確診。當中二名初步確診個案,是經強制檢測找出的菲傭,二人是朋友""

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0503_00822_001.html
""首名將變種病毒帶入社區的29歲印度裔男子、其同住女友人、以及居於東涌映灣園悅濤軒的39歲菲傭,有專家曾指他們的行蹤沒有重疊估計社區存在隱形傳播鏈。""

我買, May be more coming!
全部都又如上news, 與庸有關!

HK又要再次多謝HK呢2件女高官吧!

引用:
原帖由 Henry1268 於 2021-5-5 12:16 AM 發表
林鄭真係冇用,比人拋下浪頭就9縮。
王毅真係冇用,中共畀粗口鬧滾出南海,讚佢兩句就當冇件事

菲律賓賤男強迫女人出國勞動

引用:
原帖由 Henry1268 於 2021-5-5 12:16 AM 發表
林鄭真係冇用,比人拋下浪頭就9縮。
如果唔係, 前年就唔會不斷縮, 坐長生果教去搞反修例黑暴, 最後縮到撤回方案, 暴動咪一樣繼續冇停!

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-5-4 11:32 PM 發表
港府早前要求外傭續約或新簽合約時,需強制接種新冠疫苗,引起反彈,菲律賓外長洛欽更質疑有歧視成份。特首林鄭月娥今日(4日)表示,已經要求勞工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210504/466358012269826048752068.jpeg/ymx86qIxMitQiV608ErjAXNM3CM_7iJ21PZsgtT2bII

港府早前要 ...
直頭拍得住鴉時期既領導人

仲要中國而家咁既國勢

都可以咁

原來共產黨叫停 唔怪得林鄭跪低

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2021-5-4 11:41 PM 發表

什麼叫歧視?呢班馬騮本身就乞人憎,個個禮拜通街坐,又唔注重衛生,成班野人咁,唔打針害死其他香港人呀,有病就死返去菲律賓食香蕉啦!
病毒變種到英國(定美國?)派去印度支援丶已打兩針疫苗嘅專家都中招
打疫苗好似作用唔大
仲要考慮歧視條例丶司法複核(政棍會教菲傭玩架喇)
咁林鄭政府跪丶唔強制打針就唔出奇

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-5-4 11:50 PM 發表
外藉勞工有免費疫苗打, 笑都黎唔切啦.
幾多國家嘅國民都無得打.
係囉
各國都爭購疫苗
係香港咁奇怪,個個都唔想打咁

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-5-4 11:32 PM 發表
港府早前要求外傭續約或新簽合約時,需強制接種新冠疫苗,引起反彈,菲律賓外長洛欽更質疑有歧視成份。特首林鄭月娥今日(4日)表示,已經要求勞工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210504/466358012269826048752068.jpeg/ymx86qIxMitQiV608ErjAXNM3CM_7iJ21PZsgtT2bII

港府早前要 ...
呢條杏家剷 五大訴求 死都唔跪 英美歐外國勢力

菲律賓就唔係外國勢力?

果班L樣 過黎開工 請埋佢打疫苗 仲阿支阿jo 

叫條L樣去搵嗌交部嘈丫! 外交事務港府冇權出聲

要求菲律賓抵港要強制打針 唔打就拒入境

班L樣 要痴香港政府d疫苗添

跪了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]